White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

David Gamage – A Hardcore Heart

Leestijd: 2 minuten

Als er iets een hele sterke D.I.Y.-scène heeft, dan is het de wereld van de hardcore wel. Het gaat dan wel om de hardcore punk en niet om de dancevariant voor de duidelijkheid. Bands timmeren met hun eigen middelen aan de weg en dat maakt indruk. David Gamage heeft dat uitgebreid samengebracht in A Hardcore Heart, een boek dat via Earth Island Publishing verschenen is.

Een flink omvang

Zo rijk als de scène is, zo rijk is dit boek ook. In meer dan 650 pagina’s doet David Gamage letterlijk een mooi boekje open over de hardcore en aanverwante stijlen, focussend op de jaren ’90. Dat het niet louter de hardcore is, zorgt er ook voor dat er passages over onder andere Green Day en NOFX aan bod komen.

Het mooie van A Hardcore Heart, Adventures In A D.I.Y.-Scene, zoals het boek volledig heet, is dat David Gamage niet alleen oog heeft voor de bands zelf. De ervaringen van de fans zelf zijn ook in geuren en kleuren te lezen, iets wat ook voor de venues geldt. Niet elke tent zat te wachten op dit gebeuren, en, andersom, deze insteek zorgt ook voor vindingrijkheid.

Wie A Hardcore Heart van David Gamage helemaal doorspit, gaat vanzelf nog meer om deze scène geven. Zowel qua verhalen als foto’s en ander beeldmateriaal is dit een uiterst mooi werk voor dit genre.

David Gamage - A Hardcore Heart

EARTH ISLAND PUBLISHING ONLINE

Website
Twitter
Facebook
Instagram

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén