White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Starve To Survive – Have Me To Waste EP

Leestijd: 2 minuten

Lang hoeft het niet te duren, moet men bij het uit Groot-Brittannië afkomstige Starve To Survive hebben egdacht. De zes tracks op hun aankomende release halen bij lange na de twintig minuten niet, maar de klap komt er niet minder hard door aan. Misschien nog wel harder. Via Caliber MGMT komt Starve To Survive met de EP Have Me To Waste.

De band staat als hardcoreband te boek. Wie de muziek hoort, snapt dat de puristen in de hardcore hier wat moeizaam mee kunnen omgaan. De invloeden van de extremere genres in de metal zijn goed voelbaar, terwijl ook de mathcore sporen nalaat. ‘Twinge’ klinkt alsof Starve To Survive het zwaardere broertje van The Dillinger Escape Plan is, die ook niet vies is van een bordje djent.

Eigenlijk is het vanaf opener ‘Tremor’ duidelijk dat Starve To Survive niet gekomen is om de luisteraar lekker te laten genieten van zijn rust. Wie dat wilt, zit hier verkeerd. ‘Dismal’, waarin ook Harry Rule een duit in het zakje doet, zal vooral de moderne hardcore annex metalcore liefhebber enorm plezieren. Net als men denkt een ritme te pakken hebben, schakelt de band over, om dat trucje meermaals te halen en vervolgens toch terug te kunnen kijken op een liedje dat is achtergelaten.

Voor toeristen schijnt Newcastle een aangename stad te zijn, maar wie de EP Have Me To Waste hoort van Starve To Survive, zal zich afvragen waar al die woede vandaan komt. Zwaar en niet-te-vatten-in-patronen, maar daarom juist interessant.

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén