White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Cathubodua – Continuum

Leestijd: 2 minuten

Het was 2016 toen de eerste kennismaking met de Belgische metalband Cathubodua daar was. Toen kwam hun eerste release uit. Inmiddels is men een aantal jaar verder en heeft de band de eerste langspeler enige tijd terug wereldkundig gemaakt. Via Massacre Records komt Cathubodua met Continuum.

Cathubodua

Deze Belgische band is ontstaan in 2013 in Leuven. De symfonische metal van dit gezelschap valt op door de vrouwelijke vocalen en onder andere de inzet van de viool. In 2016 verscheen de EP Opus I: Dawn. Enkele wisselingen in de line-up hebben er vervolgens plaats gevonden, maar Cathubodua is onverminderd doorgegaan.

Continuum

Eigenlijk neemt deze Belgische band met de luisteraar de dag door. Tenminste, de schijf opent met ‘Dawn’ en eindigt met ‘Dusk’. Dat zijn de intro en outro van deze vijftien tracks tellende langspeler. In het totaal presenteert Cathubodua hier een klein uur aan sprankelende muziek.

De plaat bestaat tussen de intro en outro uit vier ‘cycles’. Die zijn op hun beurt weer onderverdeeld in meerdere tracks. De eerste, ‘The Hero Cycle’ bestaat uit vier tracks, de overige uit drie. Tussen deze cycli durft Cathubodua ook te spelen met de sound. De symfonische metal is natuurlijk de basis, maar de groep durft zowel Oosterse als Oost-Europese vibes mee te tegen. Dat laatste komt natuurlijk ook door de rol van de viool.

Naast het feit dat de veelkoppige band Cathubodua schittert op Continuum, waarbij de rol van vocaliste Sara Vanderheyden belangrijk is, geldt dat er ook een paar gastmusici de boel komen opzwepen. Onder andere Adam Denlinger, die sinds een aantal jaar in MaYaN actief is, laat zich op een mooie manier gelden.

Continuum is de mooie stap in de carrière van Cathubodua die nodig was om door te groeien. De ep van 2016 beloofde al veel goeds, maar deze nieuwe schijf kan worden gezien als zeer compleet: zowel qua sound, als muziek en de beleving in het geheel.

Cathubodua - Continuum

Cathubodua online

Website
Facebook

Massacre Records

Website
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén