White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Chinawhite – Evolution (?)

Leestijd: 2 minuten

Het losse vraagteken tussen haakjes is onderdeel van de titel van de plaat, en daarmee eveneens van de titeltrack van deze plaat. Evolution (?) maakt misschien door de aanwezigheid van die leestekens de luisteraar direct nieuwsgierig. Chinawhite ziet Evolution (?) verschijnen via Rock Company Records.

Chinawhite

Wie nu denkt dat Chinawhite een nieuwe band is, heeft in het verleden zijn of haar ogen en oren misschien niet helemaal open gehad. Deze uit Nederland komende hardrockgroep is namelijk al opgericht in 1987 en heeft sindsdien ook al, inclusief deze nieuwe release, al twaalf releases op de markt gebracht.

Evolution (?)

In Chinawhite is Peter Cox de enige die ook de oprichting van de band nog heeft meegemaakt. Phil Vincent, de muzikale veelvraat, is inmiddels de vocalist in deze groep. Het viertal, dat verder bestaat uit bassist Sander Stappers en drummer Bart Fleuren, heeft op deze plaat elf nieuwe tracks voor de liefhebber in petto. Samen zijn die goed voor een kleine vijftig minuten aan muziek.

De muziek van Chinawhite is nog steeds op de hardrock. Daarbij weet de band dat dit genre in verschillende hoedanigheden bespeeld en gespeeld kan worden. ‘Motor Queen’ heeft iets van Thin Lizzy, terwijl het tempo niet eens opzwepend is. Toch past het algemene gevoel daarbij. ‘Lonely At The Top’ onderstreept de kracht van een goede bassist. Daar wordt het vuurtje ook hoger opgestookt.

‘Through To You’ is een goed voorbeeld van dat Chinawhite de toetsen ook niet onbenut laat. Hierdoor krijgt de luisteraar ook een hint naar Journey mee. ‘Evolution (?)’ is daarnaast het bewijs dat men ook zonder de vocalen van Phil Vincent de luisteraar prima kan vermaken. Dat komt ook door het goede spel van de bandleden, waarbij wederom Sander Stappers een groot compliment gemaakt moet worden.

Chinawhite heeft met Evolution (?) een rockende twaalfde release uit weten te brengen. Wie van hardrock houdt die makkelijk op te pakken is, zit bij dit viertal goed gebakken. Typisch een plaat voor luid aan in de auto tijdens een lange rit.

Chinawhite - Evolution

Tracklist Evolution (?)

1 No Perfect World
2 Motor Queen
3 Lonely At The Top
4 Screamer
5 The Alternative Way
6 Somehow
7 Through To You
8 Rock It
9 Pills & Thrills
10 Evolution?
11 Found (A New Religion)

Chinawhite online

Website
Facebook
Twitter

ROCK COMPANY RECORDS ONLINE

Website

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén