White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Demonical – Into Victory (single)

Leestijd: 2 minuten

Afgelopen jaar kwam de ervaren Zweedse death metal band Demonical met de langspeler Mass Destroyer. Blijkbaar had de groep nog meer inspiratie, want de band heeft een nieuwe single uit, welke via Agonia Records uit is gekomen. Die single van Demonical heet Into Victory.

Demonical

Deze Zweden draaien al mee in de wereld van de death metal sinds 2006. Het afgelopen jaar uitgekomen Mass Destroyer was alweer de zevende langspeler van de band die inmiddels ook alweer een tal van jaren bij het Poolse Agonia Records gehuisvest is. Nu heeft het vijftal dus een nieuwe single.

Into Victory

De single Into Victory ziet Demonical niet alleen digitaal verschijnen, maar ook fysiek. Men is alvast gewaarschuwd, want ook al zijn het maar twee tracks, dit belooft veel goeds. De release opent met de titeltrack, waar de pompeuze death metal, doordrenkt met veel melodie op een heroïsche manier gebracht wordt. Die overwinning in ‘Into Victory’ is duidelijk voelbaar.

De andere track die Demonical op Into Victory heeft staan, is ‘Somebody Put Something In My Drink’. Dat is inderdaad die klassieker van Ramones en zij waren toch echt wel pioniers in de punk. Toch weet Demonical een mooie eigen draai aan die track te geven, zonder het origineel uit het oog te verliezen. Dat blijkt al bij de kenmerkende start.

De twee tracks tellende single Into Victory laat niet alleen horen dat Demonical vanuit eigen creativiteit goed bezig is, maar dat zij ook hun klassiekers kennen en die weten te eren. De meerwaarde van fysieke singles!

Demonical - Into Victory

Tracklist Into Victory single

  1. Into Victory
  2. Somebody Put Something In My Drink (Ramones cover)

Demonical online

Website
Facebook
Instagram
Twitter

AGONIA RECORDS ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén