White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Everdawn – Cleopatra

De naam Everdawn zal nog niet veel mensen wat zeggen. Dat is ook niet gek, tot voor kort heette deze band nog Midnight Eternal. Onder die naam is er onder andere een langspeler verschenen. Echter, nu komt de band onder de naam Everdawn via platenmaatschappij Sensory met Cleopatra.

Everdawn

De roots van deze band liggen in 2014. Toen was Mike LePond, van onder andere Symphony X, een van de leden. Hij vertrok echter. Sinds 2019 is hij terug en maakt ook de van origine Russische Alina Gavrilenko deel uit van de band. Met haar in de gelederen is dus de naamwisseling ondergaan.

Cleopatra

Deze plaat is dus eigenlijk de tweede plaat van deze groep, maar de eerste onder de naam Everdawn. Op deze schijf staan elf tracks. De openingstrack van deze schijf, ‘Ghost Shadow Requiem’, is niet alleen met bijna zes minuten de langste, deze zet ook de toon. De symfonische metal aangevoerd door heldere vrouwelijke vocalen zweept de boel flink op, terwijl het ook een gevoelige kant kent.

Dat symfonische metal heel veelzijdig kan zijn, bewijst Everdawn. Waar er momenten zijn dat de band aansluiting lijkt te vinden bij Nightwish en Epica, laat deze band in ‘Pariah’s Revenge’ horen dat ook de power metal van invloed is op hen. Anderzijds weet de groep in ‘Your Majesty Sadness’ te verrassen met een intens duet. ‘Heart Of A Lion’ laat horen dat men ook de gitaar lang in de spotlight durft te laten staan, iets wat ook geldt voor het instrumentale ‘Toledo 712 A.D.’

Onder aanvoering van Alina Gavrilenko laat Everdawn horen dat ze met Cleopatra op zak klaar zijn om zich te mengen op de drukke bühne van de female fronted symfonische metal. Deze plaat laat horen dat deze groep de kwaliteiten voor die plek bezit.

Everdawn - Cleopatra

Tracklist Cleapatra

1.Ghost Shadow Requiem
2.Stranded In Bangalore
3.Cleopatra
4.Your Majesty Sadness
5.Infinity Divine
6.Pariah’s Revenge
7.Lucid Dream
8.Heart Of A Lion
9.Toledo 712 A.D. (instrumental)
10.Rider Of The Storm
11.The Last Eden

Everdawn online

Facebook
Website
Twitter

Sensory online

Bandcamp

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén