White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Fists Of Time – 5 Year Plan

Leestijd: 2 minuten

Zeeland staat bekend om de Deltawerken, de overdaad aan Duitsers in de zomer en aan het zuinige karakter. Het rauwe randje van die provincie is niet overal even bekend. Zeeland kent ook een indrukwekkende hardcorescène. Fists Of Time is daar een exponent van. Na twee EP’s is het nu tijd voor hun eerste langspeler. Via WTF Records komt dit vijftal met 5 Year Plan.

De hardcore van dit gezelschap is op deze release, welke mooi is vormgegeven in een digipack, verdeeld in tien tracks. Opener ‘Yesterday’s Intro’, ‘NL Underground’ en ‘Die Angry’ halen allemaal de grens van de minuut niet. De eerste is dan ook de intro op de plaat, de tweede een aangename introductie tot de Nederlandse underground en de laatste een krachtige laatste explosie om nog even de laatste beetjes energie uit de luisteraar te rammen. Grote kans dat die dan al murw ligt. De in het totaal vierentwintig minuten geven namelijk weinig reden om energie te sparen.

Fists Of Time laat horen dat ze goed hebben geluisterd naar onder andere Lionheart en First Blood. De hardcore herbergt de nodige tempowisselingen, waardoor het geheel erg energiek blijft. ‘I Will Survive’, welke niks te maken heeft met de wereldhit van Gloria Gaynor, is daar een goed voorbeeld van. Dan blijkt ook dat Fists Of Time het niet erg vindt om nog een vleugje melodie in de strijd te gooien. De strakke ritmes, zowel snel als traag, zijn echter een grotere troef bij deze Zeeuwen.

Wie van hardcore houdt, kent hen ongetwijfeld al, maar vooral voor hen die het blijkbaar presteren om nog niet bekend te zijn met Fists Of Time heeft de band met 5 Year Plan een mooi visitekaartje in handen. Keihard beukend vanuit de Zeeuwse klei.  

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
25 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén