White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Fixation – Global Suicide EP

Indie Recordings gebruikt de zomer om nieuw talent de kans te geven. De platenmaatschappij brengt namelijk op één dag twee EP’s uit. In beide gevallen gaat het om talentvolle Noorse bands. Waar de EP Reset van Navian al besproken is, is het nu aan de beurt van Fixation. Fixation komt namelijk met de EP Global Suicide.

Fixation is een jong vijftal dat goed heeft geluisterd naar de hardrock en de metal. Bij dat laatste moet ook worden gezegd dat de metalcore een bron van inspiratie is voor dit quintet. Vier nummers en zo’n twintig minuten aan muziek moeten voor het eerste visitekaartje voor het wereldwijde publiek vormen.

Op deze EP laat Fixation horen dat de invloeden van Architects, Bring Me The Horizon en Trivium duidelijk te bemerken zijn. De sound is bij vlagen stevig, maar het geheel blijft wel toegankelijk. Opener ‘Neurosis’ laat dat goed horen. ‘Survive’ zorgt ervoor dat men de band ook met Trivium, en dan vooral met Matt Heafy, kan vergelijken.

Afsluiter ‘What We Have Done’ is misschien wel de meest opzienbarende track van Fixation. Waar de overige drie vooral veilig in het straatje van de genoemde bands ligt, komt er in dit nummer ook de invloed van zowel de post-rock als Muse bij kijken. Een glimp van de excellerende krachten van Fixation zijn hier te vinden.

Fixation laat op de EP Global Suicide horen dat zij een goed pot muziek kunnen maken. Deze korte release is een mooie aftrap, maar het mag nog wel iets meer onderscheidend worden. Zie de afsluiting van de EP als een opstap naar meer.   

Fixation Global Suicide

Tracklist Global Suicide EP

  1. Neurosis
  2. Survive
  3. Bloodline
  4. What We Have Done

Fixation online

Website
Facebook
Instagram
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén