White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

HammerFall – Renegade 2.0

Leestijd: 2 minuten

Het was 2000 toen de heavy/power metal band HammerFall met Renegade kwam. Die plaat, de eerste met Anders Johansson achter de drumkit, zorgde voor een mooie nieuwe stap in de geschiedenis van de band. Dat album wordt nu opnieuw uitgebracht, met een kleine nuance daarin aangebracht. Renegade 2.0 van HammerFall komt uit via Nuclear Blast.

HammerFall

Het verhaal van HammerFall begint in de eerste helft van de jaren ’90 van de vorige eeuw. Hun sound ontwikkelde zich ergens waar de heavy en power metal goed samen gaan. Mede daarom is HammerFall een grootheid in deze hoek geworden. De meest recente studioplaat is Dominion, welke in 2019 uit is gekomen.

Renegade 2.0

Wie de nieuwe plaat treft, treft een schijf die direct al opvalt. Renegade 2.0 heeft namelijk een nieuwe artwork gekregen. De tracklist is in principe hetzelfde als destijds in 2000. In dat opzicht doet HammerFall geen schokkende dingen op Renegade 2.0. De nummers zijn alleen van een nieuwe mix voorzien. Dat zijn niet direct de extra’s waar de fan op zit te wachten. Dat neemt niet weg dat tracks als ‘Keep The Flame Burning’ en ‘The Way Of The Warrior’ nog steeds keihard rocken.

De luxere uitgaves van deze release maakt het interessanter. Op die versie schotelt HammerFall de luisteraar ook het origineel Renegade voor op een tweede schijf. Die schijf bevat tevens vele extra nummers, waaronder een aantal covers die destijds op bonusuitgaves en singles hebben gestaan. Tevens is ook de DVD uit 2001 toegevoegd, waardoor dat ook nog opnieuw beleefd kan worden.

Het is goed dat HammerFall de mensheid wijst op Renegade middels Renegade 2.0, maar eerlijk is eerlijk, voor een nieuwere mix zal niet elke fan even warm worden. De diehard fanaat zal het hooguit voor de extra’s op de luxere uitgaves doen.

Hammerfall - Renegade 2.0 - Artwork

HAMMERFALL ONLINE

HOMEPAGE
FACEBOOK
INSTAGRAM
TWITTER

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén