White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

In Mourning – Monolith (re-release)

Het was 2010 toen de Zweedse blackend death band In Mourning met het album Monolith kwam. Die schijf verscheen zowel op cd als vinyl via Pulverised Records. Echter, die release is al een geruime tijd out of print. Daarom komt In Mourning nu via Agonia Records met de re-release van Monolith.

Vinyl

Waar normaal de cd-versie alle bijzonderheden krijgt, geldt bij In Mourning dat op de re-release van Monolith de focus op de vinylversie ligt. Waar het origineel slechts één schijf was, komt de uitgave nu met twee discs. Dat heeft te maken met de extra punch in de sound. Monolith wordt daarom geëerd op vinyl.

Monolith

In Mourning is geen standaard blackened death band, zover men daar überhaupt van kan spreken. Dat werd destijds middels Monolith erg duidelijk. Waar opener ‘For You To Know’ een prima track is, weet In Mourning in ‘Debris’ zelfs Opeth-achtige vormen aan te nemen. De gewaagde stap om ze akoestische gitaar midden in de track op te nemen, pakt zeer goed uit. Het neemt niets af van de intensiteit van de muziek.

Misschien is dat ook wel een minpuntje van deze heruitgave. Men had misschien wel gehoopt op extra nummers. Die zijn er niet. De tracklist is hetzelfde als die in 2010 op Monolith prijkte. Wie die nummers hoort, zal ook moeten beamen dat het eigenlijk gewoon prima is. Dit is In Mourning in topvorm.

Het is goed dat In Mourning via Agonia Records het meesterwerk Monolith als re-release op de markt brengt. De liefhebbers van vinyl kunnen hun borst nat maken, want daar zijn de echt indrukwekkende uitgaves te vinden. Let op: het is wel gelimiteerd.

In Mourning Monolith re-release Agonia Records

Tracklist Monolith (re-release)

1. For You to Know  
2. Debris    
3. The Poet and the Painter of Souls  
4. The Smoke  
5. A Shade of Plague    
6. With You Came Silence  
7. Pale Eye Revelation    
8. The Final Solution (Entering the Black Lodge)

In Mourning online

Facebook
Instagram

Agonia Records online

Website
Webshop
Facebook
Twitter

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén