White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Acrid @musicon, den haag

Leestijd: 2 minuten

Na maanden lang thuis te moeten blijven zitten, mocht de Nederlandse death metal band Acrid eindelijk weer optreden. Acrid speelde als eerste metalband na de coronastop in de Musicon in hun thuisstad Den Haag. Het concert was anders dan we gewend waren; in de zaal stonden er allemaal tafels met anderhalve meter afstand ertussen. Hierdoor waren er niet meer dan 24 mensen toegestaan.

Bij binnenkomst in de zaal was de band en crew nog druk bezig met alle apparatuur te plaatsen en installeren, wat gevolgd werd door een korte soundcheck. De gezelligheid zat er al zeker in. Toen de vloer begon te trillen en de plamuur van de muren viel, was duidelijk dat het concert begon.

Eerst begonnen de snoeiharde gitaren te spelen, gevolgd door de drums en de onmiskenbare stem van Michel de Wilde. De knallende en energieke nummers zoals ‘Arena’ en ‘Afterburner’ die in het begin gespeeld werden, zorgde ervoor dat je vanaf de eerste paar secondes gelijk in het concert meegetrokken werd. Niet alleen in de nummers zelf maar ook in de setlist, zat veel variatie. Zo zorgde de wat rustigere -maar nog steeds in de death metal genre-  nummers zoals ‘Sin’ en ‘Cur(s)e’ ervoor dat er geen hele blokken van ritmische muziek waren. De ontspannen sfeer was duidelijk voelbaar, het wel bekende gevoel van oude jongens krentenbrood. Tussen de nummers door spraken de bandleden met het publiek, wat voor hilarische momenten zorgde.

Kortom, de show van Acrid in Musicon was een oorverdovend concert met veel interactie en bier, voor echte metal fans. 

Setlist:

47 Stitches
Edge
Afterburner
Arena
Wonderland
Unchained
The Attack
Concrete Vermin
The Crossroads
Evolution
Trust
Sin
December ’19 (Instrumental)
Cur(s)e

Acrid online

Bandcamp
Instagram
Youtube
Soundcloud
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén