White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Palaye Royale @TivoliVredenburg, Utrecht

Leestijd: 2 minuten

Het is misschien wel een van de meest eigenzinnige bands in het heftige genre van tegenwoordig: Palaye Royale. De band, welke ook altijd bezig is met mode en looks, weet muzikaal ook te verrassen met hun grillen. Daarom was het ook afwachten waarop zij het publiek zouden gaan trakteren op 20 juni 2023 in Utrecht, want daar speelden ze in de TivoliVredenburg.

Vlot door

Palaye Royale speelde deze tour door Europa ter promotie van Fever Dream, de langspeler die afgelopen jaar uitkwam. Dat was ook te merken in de set, want van de vijftien nummers kwamen er zeven van dat album. Toch opende de band met ‘Nightmares’, welke toch echt van The Bastards kwam. Daarna werd het meest recente album wel aangedaan middels ‘No Love In LA’.

In Utrecht was er echter wel genoeg liefde voor Remington Leigh en zijn band. Zo veel, dat sommige bezoekers, mede door de benauwde sferen, naarstig op zoek naar hulp waren. Jammer dat de security van TivoliVredenburg daar vaak net alert op reageerde. Gelukkig had de band wel oog daarvoor. Meermaals legde Palaye Royale de show stil om te checken of het wel ging. Erg sympathiek.

Muziek, ballonnen en feest

Waar de eerste zes nummers lekker vlot doorgingen, kwam er later ook tijd voor andere tracks. Het publiek was in om te moshen en deed dat ook. Zelfs bij een piano-ballad als ‘Lonely’ stuiterden genoeg mensen door de moshpit, alsof het de gewoonste zaak van de wereld was om ook op zo’n track te moshen.

Palaye Royale zelf haalde ook genoeg uit de kast om te entertainen. Bij ‘King Of The Damned’ ging Remington Leigh op een opblaasboot door de zaal, terwijl bij de klassieker ‘Mr. Doctor Man’ ballonnen de zaal in werden geslingerd.

Ook had de band nog oog voor de mensen die hen al langer volgden. Net voor corona speelde de groep in Paradiso, Amsterdam. Daar was het gimmick dat als zij riepen ‘Where Is The Party?’, dat het publiek antwoordde met ‘Here Is The Party’. Toen Sebastian Danzig en drummer Emerson Barrett dat riepen, antwoordden vooral de mensen die de band al langer volgen.

De conclusie is van een avondje Palaye Royale in Utrecht is dat de band nog steeds energiek is, hun set op een veelzijdige manier weet op te fleuren en dat de heren ook nog eens oog hebben, op meerdere manieren, voor het publiek. Kortom, een geslaagde avond.

Palaye Royale Utrecht

PALAYE ROYALE ONLINE

Facebook
Twitter
Instagram
Website

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén