White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Palaye Royale- The Bastards

Leestijd: 2 minuten

Het langverwachte nieuwe album The Bastards van fashion-art rockband Palaye Royale is daar. Met dit album hebben ze ons weten te verassen met nieuwe muziek, nieuwe stijlen en diepgaande lyrics. The Bastards komt uit via Sumerian Records.

Sinds vorige maand had de band een paar snippets weggegeven van nieuwe songs, wat fans natuurlijk nog enthousiaster maakte. Zo werden er snippets van de wat rustige ‘Stay’ en de meer elektronische ‘Anxiety’ geplaatst op Instagram. Opmerkelijk is de track ‘Tonight Is The Night I Die’ die gebruikt wordt in de nieuwe drama- TV serie ‘Paradise City’, welke in december uit komt. Hierin zijn samenwerkingen ontstaan met grote namen zoals Andy Black van Black Veil Brides en Kellin Quinn van Sleeping With Sirens. Wie weet wat dit voor de band nog in de toekomst gaat betekenen?

Hun vorige albums hielden ze zich vooral aan de genres glam-rock en rock ’n roll, maar in dit album laten ze ook weten dat ze een metal kant hebben, wat naar mijn mening natuurlijk geweldig klinkt. In het begin van de openingstrack ‘Little Bastards’ hoor je een basgitaar, dat gelijk een spooky-vibe aan de album brengt. Dit vind je ook terug in de nummers ‘Redeemer’ en ‘Masochist’.

Palaye Royale heeft altijd teksten die zinnig en betekenisvol zijn. Ook op deze cd is dat zeer aanwezig. De track ‘Lonely’ beschrijft hun jeugd. Zanger Remington Leith vertelt daarom ‘Lonely’ is about the mental and physical abuse I endured as a child. Growing up, I went through so much shit and at points felt so low I couldn’t see a way out. It has effected me deeply throughout my life but I want the world to know that no matter what you’re going through, if I can make it out on the other side, so can you”.

Als je de lyrics van ‘Massacre, The New American Dream’ hoort, merk je dat ze vooral vertellen over wapengeweld. Ook laten ze weten dat de jeugd invloed heeft op de toekomst en zo van de wereld een betere en veiligere plaats kunnen maken. Muzikaal gezien zijn ze erg gegroeid, wat te horen is aan de drum- en bas beats, metal beat-downs, het bloeit van elektronische geluiden en vocaal gezien- de distortion in de audio – wat Palaye zo uniek maakt.

Tracklist:

1   Little Bastards
2 Massacre, The New American Dream
3 Anxiety
4 Tonight Is The Night I Die
5 Lonely
6 Hang On To Yourself
7 Fucking With My Head
8 Nervous Breakdown
9 Nightmares
10 Masochist
11 Doom (Empty)
12 Black Sheep
13 Stay
14 Redeemer
15 Lord Of Lies (Bonustrack)

Kortom, de nieuwe plaat van Palaye Royale is er één die je metal-zintuigen laat kriebelen.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén