White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

King Legba & The Loas – Back From the Dead

Leestijd: 2 minuten

Voodoo Undead Rock ‘n Roll. Dat is de naam die de Zwitserse groep King Legba & The Loas haar muziek meegeeft. Het is niet gek dat men daar niet direct een idee bij heeft. Om dat nader te verklaren heeft King Legba & The Loas onlangs via Czar Of Crickets de langspeler Back From The Dead uitgebracht.

Deze langspeler is de langverwachte opvolger van de in 2013 uitgekomen EP King Legba & The Loas. In dat opzicht is de titel van deze release ook daarop toepasselijk. Op de schijf staan acht nummers, die samen een speelduur van iets meer dan een half uur hebben. Dat is niet bijster lang, maar het is wel overtuigend genoeg om de benaming voor de muziek te kunnen definiëren. Invloeden van Peter Pan Speedrock, Motörhead, Mötley Crüe en Rob Zombie zijn te horen in een mix die vooral opvalt doordat het pakkend is. Opener ‘Back From The Dead’ laat dat direct horen.

Het drietal zorgt er voor dat hun nummers niet te lang duren. Afsluiter ‘Home’ is met iets meer dan vijf minuten de langste track op Back From The Dead, terwijl het vurige ‘Voodoo Witch’ in iets meer dan tweeëneenhalve minuut de luisteraar helemaal in vuur en vlam zet. De uptempo, sleazy rock ’n roll legt lekker in het gehoor en zorgt door een goede dosering in de mix voor headbangende hoofden en omhoog gehouden biertjes bij het luisteren. Sfeer ten top bij King Legba & The Loas.

Het zijn maar acht nummers in iets meer dan een half uur, maar daarmee is ook het enige minpunt van Back From The Dead van het Zwitserse King Legba & The Loas genoemd. Nu maar hopen dat een volgende release niet weer zo lang op zich laat wachten.

77 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén