White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Lindsay Schoolcraft – Martyr

Leestijd: 2 minuten

Toen werd aangekondigd dat Cradle Of Filth-toetseniste Lindsay Schoolcraft samen met Evanescence-drummer Rocky Gray met een plaat zou gaan komen, wisten veel mensen niet wat men kon gaan verwachten. Deze dame heeft veel genres in haar vingers en bespeelt zelf daarbij ook nog meerdere instrumenten, naast het feit dat ook kan zingen. Die langspeler, genaamd Martyr, zal daar duidelijk in gaan geven.

Natuurlijk waren er de vooruit geschoven singles. Het rockende ‘Saviour’, waarmee Martyr aanvangt, staat voor de rockende kant van de plaat, terwijl de cover van The Cure’s ‘Lullaby’ een haast mysterieuze, zweverige om het geheel tovert. ‘Where I Fall’ stelt de rust in Lindsay Schoolcraft centraal. Daardoor komt haar mooie stem ook goed uit de verf. De contrasten in dat nummer zorgen ook voor een mooie balans. ‘See The Light’ flirt openlijk nog met de riffs van de metal. Daar sluit Lindsay Schoolcraft misschien ook een beetje aan bij het oeuvre van Evanescence.

Die nummers waren bekend, de overige zeven nog niet. Die tracks geven de luisteraar een even breed beeld van haar muziek als de vier al bekende singles. ‘Stranger’ geeft in zijn opening een mooie gelaagdheid weer. ‘Into The Night’ heeft een mooi podium voor de toetsen terwijl de rock daarbij niet uit het oog verloren wordt. Die afwisseling in de tracks, in combinatie met de goed gemixte sound, zorgt ervoor dat het lekker luisteren.

De elf nummers waar Lindsay Schoolcraft zich presenteert als solo-artieste zorgen ervoor dat men op een veel bredere manier naar haar vakmanschap kan kijken. En ja, als een mooie plaat dan ook nog geëindigd met een even indrukwekkende als mysterieuze vertolking van ‘Lullaby’, rest alleen nog in stilte nagenieten.

2 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén