White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Machine Head – Civil Unrest EP

Niemand zag het aankomen. Dat geldt zowel voor de moorden door de Amerikaanse politie en de daarom massale onrusten als voor de nieuwe EP van Machine Head. Laat die twee nu eens iets met elkaar te maken hebben. De EP Civil Unrest is per direct beschikbaar via de streamingsplatformen, met dank aan Nuclear Blast.

Robb Flynn en zijn mannen hebben de a-kant opgenomen daags na de moord op George Floyd en Ahmaud Arbery. De woede over dit soort misstanden voedt Machine Head dan ook tot het schrijven van nieuw werk. ‘Stop The Bleeding’ is de a-kant en ‘Bulletproof’ de b-kant van deze uitgave.

Als eerst gaat het om ‘Stop The Bleeding’. De teksten, die vol woede zijn om wat er is gebeurd, worden niet alleen door Robb Flynn door de speakers geschreeuwd. Hij krijgt hier assistentie van Jesse Leach. De zanger van Killswitch Engage zorgt ervoor dat het vuurtje nog flinker wordt opgestookt. Het is een typische Machine Head-knaller van net iets meer dan drie minuten.

‘Bulletproof’ duurt daarentegen langer. Deze track laat in de vijf minuten dan ook meer afwisseling horen. Zowel de groovy als furieuze thrashy kant van Machine Head komt hier sterk naar voren. De eindriff van deze track zal de metalhead als vanouds laten headbangen. Voor beide tracks geldt dat Robb Flynn zelf verantwoordelijk is voor de gitaren, Jared MacEachearn op basgitaar en Carlos Cruz als drummer. Die laatste is natuurlijk de drummer van Warbringer.

Machine Head maakt met de EP Civil Unrest een duidelijk statement. De twee tracks zijn daarbij ook doorspekt van de Machine Head handtekeningen, waardoor deze er bij de fans als zoete koek in gaan. Dat de opbrengt van deze release naar het fonds voor de aanpak van de justitiële misstanden gaat, is een mooie bijkomstigheid.

Machine Head online

Website
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
7 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén