White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Mork – Dypet

Leestijd: 2 minuten

Mork is een bijzondere troef als het om de uit Noorwegen afkomstige black metal gaat. Waar menig band ook op die manier opereert, is Mork een band gevormd alleen door Thomas Eriksen. Hij ís Mork. Mork is met Dypet nu toe aan de zesde langspeler, een plaat welke uitkomt via Peaceville Records. Via die platenmaatschappij komende langspelers van Mork sinds 2017’s Eremittens Dal uit.

Mork

Mork is dus een beetje een vreemde eend in de bijt. Er is een periode geweest dat Eriksen het probeert heeft met mensen om zich heen, maar het solo opereren gaat hem beter af. Dat wilt niet zeggen dat Mork een act is welke niet live kan spelen. Mork heeft namelijk wel musici die met Eriksen de songs live kunnen brengen.

Dypet

Op de nieuwe langspeler staan acht tracks en Mork is op Dypet  ook de act waarin Thomas Eriksen gewoon lekker alles zelf doet. Dus de drums die te horen zijn, is hij, de gitaren idem en de vocalen ook. Alleen in ‘Hoye Murer’ krijgt hij gezelschap. Dan komt Hjelvik meedoen, inderdaad die een tal van jaren in Kvelertak zat. Dat zorgt voor een duister Noors feestje.

Buiten het feit dat Mork een eenpersoonsband pur sang is, geldt ook Mork het eigen land warm houdt. Of ijzig houdt, wat in dit genre beter is. De lyrics zijn in het Noors, maar dat maakt voor de screams in de black metal toch niet uit. Muzikaal staat het wel als ene huis en dat zal meer invloed hebben op de luisteraar. Opener ‘Indre Demoner’ en het daarop volgende ‘Forfort Av Kulden’ halen direct de sferen van de black metal naar boven, waarbij het slepende melodieuze ook subtiele kracht van Mork is. ‘Svik’ laat dat ook goed horen.

Dypet is een nieuwe langspeler die laat horen dat Mork de black metal in de Noorse traditie met diens ijzigheid en duisterheid op een lekkere manier vertolkt. Knap staaltje van Thomas Eriksen.

Mork - Dypet

Tracklist Dypet

  1. Indre Demoner
  2. Forfort Av Kulden
  3. Svik
  4. Et Kall Fra Dypet
  5. Hoye Murer (feat. HJELVIK)
  6. Bortgang
  7. Avskum
  8. Tilbake Til Opprinnelsen

Mork online

Facebook
Instagram
Twitter

Peaceville Records online

Website
Webstore
Facebook
Twitter
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén