White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

August Burns Red – Death Below

Leestijd: 2 minuten

Als het om metalcore gaat, is August Burns Red al lang een stabiele naam aan de top van het genre. De band, welke al sinds het in 2007 uitgekomen Messengers in dezelfde line-up speelt, is alweer toe aan tiende studioplaat. Via SharpTone Records komt August Burns Red met Death Below.

August Burns Red

De nieuwe plaat van August Burns Red betekent alweer de negende dus in deze samenstelling. Voor die tijd was het vooral op vocaal gebied nog even zoeken, maar inmiddels is Jake Luhrs als brulboei niet meer weg te denken aan het front van dit Amerikaanse vijftal.

Guardians was de meest recente langspeler van August Burns Red voordat Death Below daar was. Dat album kwam in 2020 uit en betekende een van de meest intensieve samenwerkingen binnen de band. Iedereen was zeer betrokken geweest bij het schrijfproces. Dat was voor de groep zelf een enorme winst. Op die flow gaat Death Below dus door.

Death Below

Nu is er dus die nieuwe plaat van August Burns Red, Death Below. In twaalf tracks wordt de luisteraar weer langs de brede wereld van de metalcore gesleept. Daarbij komen ook de nodige gastmusici over de vloer, maar daarover verderop in deze review meer. Eerst eens kijken naar August Burns Red zelf.

Nadat men bij op psychedelische wijze in ‘Premonition’ in een kleine twee minuten de mensheid heeft voorbereid op een flinke dosis aan krachtwerk, barst het echt los. ‘The Cleansing’ laat horen dat de metalcore nog steeds vol woede zit, waarbij op een bescheiden manier ook nog progressieve invloeden te horen zijn. Dat blijkt bijvoorbeeld ook in het sterke ‘The Abyss’. In dat nummer krijgt August Burns Red gezelschap van JT Cavey van ERRA.

Gastbijdrages

Op Death Below krijgt August Burns Red dus het nodige bezoek. De single ‘The Ancesty’ komt met een bijdrage van Jesse Leach. Deze vocalist van Killswitch Engage weet het toch al vlammende geheel nog heter te maken. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor de bijdrage van Jason Richardson. De ex-gitarist van onder andere Chelsea Grin fleurt ‘Tightrope’  middels uitdagende partijen flink op. Ook daar komt het progressieve karakter naar voren, iets wat ook geldt voor afsluiter ‘Reckoning’. Daar komt Spencer Chamberlain van Underoath meedoen. Hiermee knalt August Burns Red de plaat uit.

Death Below laat horen dat August Burns Red hun brede insteek op de metalcore met verve weet te vertolken in een dijk van een plaat. Tel daarbij de mooie gastbijdrages op en men snapt dat deze Amerikanen wederom een plaat hebben welke hoge ogen zal scoren.

August Burns Red - Death Below

Tracklist Death Below

 1. Premonition 1:54
 2. The Cleansing 7:48
 3. Ancestry (feat. Jesse Leach) 4:51
 4. Tightrope (feat. Jason Richardson) 4:14
 5. Fool’s Gold in the Bear Trap 3:05
 6. Backfire 4:23
 7. Revival 4:29
 8. Sevink 1:23
 9. Dark Divide 4:58
 10. Deadbolt 4:20
 11. The Abyss (feat. JT Cavey) 4:35
 12. Reckoning (feat. Spencer Chamberlain) 7:53

AUGUST BURNS RED ONLINE

Facebook
Website
Twitter

SHARPTONE RECORDS ONLINE

Website
Facebook
Twitter

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén