White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Napalm Death – Throes Of Joy In The Jaws Of Defeatism

Leestijd: 2 minuten

Sweet sixteen! Napalm Death komt namelijk met de zestiende langspeler uit hun imposante carrière. Ditmaal heeft men wel extra lang hierop moeten wachten. De vijf jaar sinds Apex Predator – Easy Meat is de langste pauze tussen studioplaten van Napalm Death in hun rijkelijke geschiedenis. Throes Of Joy In The Jaws Of Defeatism komt net als de vorige Napalm Death plaat uit via Century Media.

Napalm Death

Eigenlijk is het raar dat er mensen zijn die van heftige muziek houden en toch een introductie nodig hebben bij Napalm Death. Mark ‘Barney’ Greenway, Shane Embury, Danny Herrera en Mitch Harris; meer hoeft er niet gezegd te worden. Oké, nog één hint: Gods of grind. Als er nu nog geen belletje gaat rinkelen, check dan het internet en dompel je voor de komende maand onder in de wereld van de grindcore.

Mitch Harris

Wie in de liner notes van deze twaalf tracks tellende plaat kijkt, ziet dat er geen credits zijn toegewezen aan gitarist Mitch Harris. Hij is echter wel verantwoordelijk voor de ingespeelde gitaren. Live-gitarist John Cooke heeft ook een deel voor zijn rekening genomen. Het resultaat van vijf jaar wachten is wel verbluffend. Throes Of Joy In The Jaws Of Defeatism laat wederom horen dat Napalm Death groter dan het genre is.

‘Contagion’ laat horen dat de meesters van de grindcore ook op een mysterieuze manier kunnen flirten met de doom, terwijl ‘Amoral’ meer iets weg heeft van een met grunge te associëren rocktrack. Dat geeft wel variatie aan deze schijf, want als het bruut is, is het ook bruut.

Napalm Death laat op Throes Of Joy In The Jaws Of Defeatism horen met tracks als ‘Fuck The Factoid’, ‘Backlash Just Because’ en de titeltrack dat men nog steeds die knockout knal is waar men bekend om staat. Greenway lijkt bij vlagen zelfs nog meer overstuur dan dat hij altijd al klonk.

Napalm Death is Napalm Death en blijft Napalm Death. Dat is de belangrijkste conclusie die over Napalm Death bij Throes Of Joy In The Jaws Of Defeatism kan worden getrokken. Deze Sweet Sixteen is heerlijk bruut.

Napalm Death Throes Of Joy In The Jaws Of Defeatism

Tracklist Throes Of Joy In The Jaws Of Defeatism

1.Fuck the Factoid (02:29)
2. Backlash Just Because (02:56)
3. That Curse of Being in Thrall (03:36)
4. Contagion (04:05)
5. Joie De Ne Pas Vivre (02:28)
6. Invigorating Clutch (04:05)
7. Zero Gravitas Chamber (04:03)
8. Fluxing of the Muscle (04:33)
9. Amoral (03:05)
10. Throes of Joy in the Jaws of Defeatism (02:55)
11. Acting in Gouged Faith (03:37)
12. A Bellyful of Salt and Spleen (04:36)

NAPALM DEATH ONLINE

Website
Facebook
Twitter
Instagram

CENTURY MEDIA ONLINE

Website
Webshop

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén