White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Naut – Hunt

Leestijd: 2 minuten

Vrijdag 24 februari is een mooie dag voor iedereen die van de post-punk en new wave houdt. Niet alleen Host, van het duo van Paradise Lost, komt met een plaat in die hoek, maar ook Naut. Die band heeft een langspeler welke uitkomt via Season Of Mist, een label dat toch niet direct om deze muziek bekend staat. Toch komt Hunt van Naut via deze platenmaatschappij uit.

Naut

Al jaren geldt dat Naut een actieve kracht is van de post-punk-scène in Bristol en omgeving. De band vindt haar oorsprong in 2016 en heeft in de jaren daarna zowel met kleine releases als op het podium indruk gemaakt. Eén van de opvallende zaken is dat in de line-up geen drummer zit, maar dat de zanger, Gavin Laubscher, ook drumprogramming doet.

Hunt

Nu is er dus de eerste langspeler van Naut. In acht tracks laat dit kwartet horen dat de invloeden van Joy Division, The Cure en The Sisters Of Mercy best gespeeld kunnen worden met de donkerte van Moonspell. Dat blijkt wel in tracks als in opener ‘Dissent’ of het al als single uitgebrachte ‘Damocles’. In die track krijgt Naut overigens vocaal bezoek van Sofie Lee Johansson van Night Viper.

Het mooie van Naut is dat zij op Hunt met dezelfde overtuigen spelen alsof men nog volledig in de jaren ’70 of ’80 leeft. De rol van de synths daarbij mag ook niet onderschat worden. Dit geeft een mysterieuze laag aan het geheel, iets wat bijvoorbeeld subtiel te horen is in het heavy gedeelte van ‘8 in 3’.

Het mag dan verrassend heten in dit jaar, maar de post-punk heeft er met Naut gezien Hunt een mooie troef bij. Sommige genres moeten duidelijk nooit worden afgeschreven, want dit maakt het springlevend.

Naut - Hunt

Tracklist Hunt

1. Dissent
2. All the Days
3. Gold & Death
4. Damocles
5. 8 in 3
6. Unity of Opposites
7. Nightfall
8. Watchers 

Naut online

Facebook
Bandcamp
Instagram

SEASON OF MIST ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén