White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Nita Strauss – The Call Of The Void

Leestijd: 3 minuten

Wat hebben Alice Cooper, In Flames-frontman Anders Fridén en Arch Enemy-brulboei Alissa White-Gluz met elkaar gemeen? Juist, ze zijn allemaal, plus nog vele anderen, van de partij op The Call Of Th Void van meestergitariste Nita Strauss. Die nieuwe studioplaat van deze Amerikaanse komt uit via Sumerian Records.

Nita Strauss

Misschien is het wel de meest vooraanstaande vrouwelijke sologitariste op deze aardbol. Ze speelt zowel in de band van Alice Cooper, waar ze ook op menig album te vinden is, en Demi Lovato, om haar breedte maar even te onderstrepen. In 2018 kwam zij met Controlled Chaos, wat haar eerste soloplaat was. Dat album was nog geheel instrumentaal.

The Call Of The Void

Met de al uitgebrachte singles werd gelijk al duidelijk dat het ditmaal geen volledig instrumentale plaat zou worden. Nita Strauss heeft veel imposante musici weten te strikken voor een samenwerking, maar heeft ook nog genoeg tracks waarin zij zelf aan het roer is, zonder dat iemand er doorheen zingt.

Opener ‘Summer Storm’ en ‘Scorched’, wat de enige track is die meer dan vijf minuten duurt, zijn goede voorbeelden van haar kunde om de luisteraar ook te boeien zonder dat er vocalen in het spel zijn. Nita Strauss speelt scherp, heeft natuurlijk de skills, maar ook oog voor het liedje. Daardoor zijn de herkenbare leadpartijen mooie afwisseling met het knallende solowerk.

Gastbijdrages om ‘u ‘ tegen te zeggen

Onder andere de singles ‘Winner Takes All’ met Alice Cooper en ‘The Golden Trail’ met Anders Fridén zijn voorbeelden van zowel de klasse van de gastbijdrages als de identiteit. Er komen namelijk veel verschillende artiesten meedoen en die brengen allen hun eigen identiteit mee. Nita Strauss gaat daar kundig mee om, zodat het echt haar show blijft, maar telkens wel met een vleugje van de bijdragende artiest. Dat blijkt ook in het opzwepende ‘Dead Inside’, waar Disturbed-frontman David Draiman mee komt doen. De song met de zanger van In Flames, ‘The Golden Trail’ onderstreept dat ook.

Wie de luxere uitgave van The Call Of The Void weet te bemachtigen, zal ook een andere samenwerkingen treffen. In ‘Surfacing’, de bonustrack welke ook nog over de vijf minuten heen gaat, komt Marty Friedman meedoen. De voormalig gitarist van onder andere Megadeth gaat hier een heerlijk duel met Strauss aan. Gitaarliefhebbers zullen op het puntje van hun stoel zitten.

Op het snijpunt van hardrock en metal acterend heeft Nita Strauss met The Call Of The Void een veelzijdige, keihard rockende en gitaar-erende nieuwe soloplaat. Ondanks de vele bijdrages van andere muzikanten is zij toch echt de ster hier.

Nita Strauss - The Call Of The Void

Tracklist The Call Of The Void

 1. Summer Storm 4:31
 2. The Wolf You Feed (Feat. Alissa White-Gluz) 3:52
 3. Digital Bullets (Feat. Chris Motionless) 3:58
 4. Through the Noise (Feat. Lzzy Hale) 3:20
 5. Consume The Fire 4:00
 6. Dead Inside (Feat. David Draiman) 3:58
 7. Victorious (Feat. Dorothy) 3:42
 8. Scorched 5:27
 9. Momentum 4:19
 10. The Golden Trail (Feat. Ander Friden) 4:41
 11. Winner Takes All (Feat. Alice Cooper) 3:26
 12. Monster (Feat. Lilith Czar) 3:28
 13. Kintsugi 4:55
 14. Surfacing (Feat. Marty Friedman) (Bonus Track) 5:36

NITA STRAUSS ONLINE

Website
Facebook
Twitter
Instagram

SUMERIAN RECORDS ONLINE

Website
Facebook
Webshop

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén