White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Obsidian Mantra – Minds Led Astray

De Poolse progressieve death metal band Obsidian Mantra neemt hun stappen gestaag. Dat blijkt ook bij het aan het eind van afgelopen jaar verschenen nieuwe album. Toen bracht Obsidian Mantra geheel in eigen beheer hun tweede langspeler uit hun carrière uit, Minds Led Astray.

Obsidian Mantra

Deze progressieve death metal machine bestaat uit drie leden. Zanger Kacper Kajzderski is naast de vocalen ook verantwoordelijk voor de gitaar en bas op de plaat. Gitarist Jan Grzesiak en drummer Mateusz Witan completeren de band. In 2014 is de band ontstaan en de enige andere langspeler die de groep heeft uitgebracht, is verschenen in 2017.

Minds Led Astray

De tien nummers op deze nieuwe langspeler van dit drietal zijn over een lange periode opgenomen. De drums stonden al in september 2019 op de plaat, terwijl de vocalen pas in mei van 2020 zijn toegevoegd. Voor alle onderdelen is gebruik gemaakt van een andere studio.

Van de tien nummers geldt dat ‘Interlude 1’ en ‘Interlude 2’, zoals de namen al aangeven, interludes zijn. Deze vormen mooie bruggetjes en geven de luisteraar ook even de kans om adem te halen. ‘Interlude 2’ is de voorbode op ‘Eternal Atonement’, wat zowel de afsluiter als de langste track van de plaat is. Dat is de enige track die over de grens van de zes minuten reikt.

Muziek

De muziek van Obsidian Mantra kenmerkt zich door sterke tempowisselingen en riffs die de death metal fanaat goed zullen stemmen. ‘False Spirituality’ is daar een goed voorbeeld van. Dat nummer laat ook goed horen dat de band de melodieuze tonen ook goed in de sound verwerkt. Opener ‘Shield Of Disbelief’ en het meeslepende ‘The Orphans Bloodline’ zijn daar ook goede voorbeelden van. Qua ritmiek lijkt die laatste ook lichtelijk beïnvloed door Meshuggah.

Polen heeft inmiddels een rijke traditie wat metal betreft. Obsidian Mantra laat met Minds Led Astray horen dat achter de horde bekende, internationale topbands nog veel talent zit. Een aanrader voor de liefhebber van progressieve death metal.

Obsidian Mantra - Minds Led Astray

Tracklist Minds Led Astray

1.Shield of Disbelief 05:52
2.The Demon-Haunted World 04:26
3.Ghost Hunt (The Discoverie) 04:48
4.False Spirituality 05:25
5.Interlude 1 00:39
6.The Orphans Bloodline 05:47
7.The First Disbeliever 04:32
8.Circle of Mourners 04:38
9.Interlude 2 00:40
10.Eternal Atonement 06:08

Obsidian Mantra online

Website
Facebook

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén