White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Leo Boni – The Ring

2001, 2011 en 2021. Dat zijn de jaren die leidend zijn in de solocarrière van de Italiaanse muzikant Leonardo Boni, ofwel Leo Boni. Die jaartallen staan voor de platen die hij uit heeft gebracht. Dit jaar kwam dus de nieuwe plaat uit. Via Red Cat Music komt Leo Boni met de langspeler The Ring.

Leo Boni

Het was 1984 toen Leo Boni vanuit Italië naar de Verenigde Staten verhuisde om daar aan het fameuze Berklee te Boston muziek te gaan studeren. Dit bracht hem op vele platen aan die kant van de Atlantische Oceaan. Inmiddels is hij dus ook solo actief en bracht in 2001 Crocicchio en in 2011 Sogno Toscano uit.

The Ring

Deze nieuwe plaat van de in het mooie Florence wonende muzikant telt elf tracks. Samen zijn die goed voor vierendertig minuten aan muziek. Twee tracks passeren net de grens van de vier minuten, waarmee dat ook direct de langste nummers op deze release zijn. Opener ‘Pinoccio Ray Blues’ opent alsof The Shadows ergens in Italië zijn neergestreken.

Zodra de vocalen erbij komen, die hij ook zelf verzorgt, blijkt dat de blues ook nog echt in zijn stem zit. In ‘Uozzon’ lijken die vocalen ergens tussen Jimmy Hendrix en Joe Cocker te hangen. Overigens is dat ook de track waarin Leo Boni nog een bijzondere gastmuzikant verwelkomt. Gitarist Eric Shenkman, oprichter van Spin Doctors, draagt hier een mooi steentje bij.

Van de elf tracks is er één niet van de hand van Boni zelf. Dat is ‘This Masquerade’, bekend geworden door The Carpenters, maar geschreven door Leon Russell. In een kleine drie minuten laat Leo Boni hier met zijn funky gitaarspel en bluesy stem horen dat deze track hem ook op het lijf is geschreven.

The Ring laat horen dat Leo Boni meer is dan een begenadigd gitarist. Deze Italiaan schittert zowel qua spel, stem als middels de composities in het geheel. Dat zorgt ervoor dat het een lekkere plaat is geworden. Op naar 2031.

Leo Boni - The Ring

Leo Boni online

Website

RED CAT MUSIC ONLINE

Website
Facebook
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén