White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Old Man Wizard – Kill Your Servants Quietly

Dat de nieuwe plaat de derde wordt is van ondergeschikt belang aan het andere belangrijke feit over deze plaat. Deze release wordt namelijk ook de laatste plaat van Old Man Wizard. Dat heeft de band bekend gemaakt. Geheel in eigen beheer komt Old Man Wizard met Kill Your Servants Quietly.

Old Man Wizard

De progressieve rockband draait al een tijdje mee en zag in 2013 de eerste langspeler uitkomen. Die heette Unfavorable. Twee jaar later kwam het drietal met Blame It All On Sorcery. Dat album heeft dus redelijk lang op een opvolger moeten wachten, maar na zes jaar is die dan wel hier.

Kill Your Servants Quietly

Deze derde en dus laatste plaat van Old Man Wizard telt tien tracks. ‘Falling Star’ is daarvan de langste track. Dat nummer duurt meer dan zes minuten en volgt op de plaat op de kortste van de schijf. Die kortste track is ‘Parasite’. Daarvoor hoeft men nog net geen drie minuten uit te trekken.

Muzikaal heeft Old Man Wizard iets mysterieus over zich hangen. Opener ‘I Prayed’ en het daarop volgende ‘Kill Your Servants’ lijken gespeeld te zijn met de sferen van Ghost tijdens de opnames. Overigens hebben de heren die opnames geheel voor hun rekening genomen middels eigen apparatuur. Die sfeer doet de muziek overigens wel goed.

Dat Old Man Wizard meer in zijn mars heeft, blijkt onder andere in ‘Your Life’. Hints van The Beatles zorgen ervoor dat de band hier een heel ander karakter aanneemt. De subtiele synths zorgen voor een extra laag in deze ballade. ‘Today’ rockt vervolgens met een groovende bas alsof men in de Gentse scène is grootgebracht. ‘Life Forever’, welke niks met Oasis te maken heeft, sluit Kill Your Servants Quietly in de lijn van ‘Your Life’ af.

Als het gedaan is, kan de balans worden opgemaakt. Old Man Wizard heeft met Kill Your Servants Quietly een mooi slotakkoord van hun studioplaten gemaakt. Waar de sound in eerste instantie op een band geënt leek, wordt die juist heel veelzijdig.

Old Man Wizard - Kill Your Servants Quietly

Old Man Wizard online

Website
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén