White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

King Gizzard & The Lizard Wizard – L.w.

Leestijd: 2 minuten

Het is de vraag of de Australiërs van King Gizzard & The Lizard Wizard in een korte tijd naar net zo’n rijkelijk bedeeld oeuvre toewerken als dat van Bob Dylan. Saillant detail daarbij is dat beseft moet worden dat deze band iets korter actief is. Via Caroline komt King Gizzard & The Lizard Wizard met alweer hun zeventiende studioplaat: L.W..

King Gizzard & The Lizard Wizard

Deze band is pas opgericht in 2010. Wat dat betreft en wetende wat ging volgen, duurde het tamelijk lang voordat de eerste langspeler daar was. Dat was in 2012. Voor 2015 begon hadden deze rockers al zeven studioplaten uit. Hierbij zijn de extended plays, livealbums en bootlegs niet eens meegeteld.

L.W.

De plaat met de titel L.W. volgt K.G. op. Dat album verscheen afgelopen jaar. De psychedelische rock van deze groep is op L.W. verdeeld in tien tracks. Daarmee is de een na laatste track van de plaat de langste. Deze negende track duurt nog net geen negen minuten maar is met acht en een halve minuut wel ruimschoots de langste van de release.

Wie niet bekend is met deze Aussies moet weten dat psychedelische rock binnen hun kaders heel breed is. Opener ‘If Not Now, Then When?’ laat horen dat deze groep ook frivool te werk kan gaat, een beetje hippie-achtig zelfs. Dat geldt ook voor de ondertonen in ‘Pleura’. Daar lijken zowel The Beatles, Truckfighters, Ravi Shankar en Peter Gabriel van invloed.

Als men wakker is, weet men ook waar de letters van deze en de vorige plaat voor staan. De afsluiter van deze plaat trekt ze samen. ‘K.G.L.W.’ geeft in die ruime acht minuten een overdonderend beeld van de band. Het gezelschap heeft hier onder andere een stuwende, zware riff voor de luisteraar in petto. Dan is het alsof men de doom-achtige stoner naar het psychedelische spectrum probeert te trekken. Een haast fabelachtige opbouw doet de rest.

King Gizzard & The Lizard Wizard laat andermaal horen dat zij én veel platen kunnen maken én kunnen boeien. L.W. is een heerlijk trippende plaat waar iedereen die van psychedelische rock en Australische bravoure houdt helemaal in op zal gaan.

King Gizzard & The Lizard Wizard - L.W.

Tracklist L.W.

01. If Not Now, Then When?
02. O.N.E.
03. Pleura
04. Supreme Ascendancy
05. Static Electricity
06. East West Link
07. Ataraxia
08. See Me
09. K.G.L.W.
10. The Hungry Wolf Of Fate

King Gizzard & The Lizard Wizard online

Website
Facebook

CAROLINE ONLINE

Website

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén