White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Steve Lukather – I Found The Sun Again

Volgend jaar is het veertig jaar geleden dat Michael Jackson met Thriller kwam. Nu zullen er mensen denken: ‘Waarom begint een review over de aankomende soloplaat van Steve Lukather met een feitje over Michael Jackson?’ Heel simpel: Steve Lukather speelde mee op die plaat en was onder andere verantwoordelijk voor de gitaarpartijen van de titeltrack. Die Steve Lukather komt via The Player’s Club met I Found The Sun Again.

Steve Lukather

Natuurlijk verwierf hij met een andere band veel meer faam. Toto spreekt toch boekdelen. Samen met Joseph Williams is hij het enige oerlid daar nog. Sinds eind jaren ’80 roert Lukather zich ook solo. Daar had hij naast al zijn gastbijdrages ook nog tijd voor. Nu had hij dus weer tijd (en zin) om solo zijn creativiteit de loop te laten gaan.

I Found The Sun Again

Deze soloplaat van het Toto-icoon telt acht tracks. Daarvan is ‘The Low Spark Of High Heeled Boys’ met ruim tien minuten de langste. Ook voor afsluiter ‘Bridge Of Sighs’ moet ruim de tijd genomen worden. Die track passeert ook ruim de grens van de acht minuten. De plaat kent ook mooie gastbijdrages. Vriend David Paich verzorgt de toetsen de gehele plaat, terwijl Joseph Williams, dat andere Toto-icoon, ook nog mee komt zingen.

Toch is het echt de plaat van Steve Lukather. In ‘Journey Through’, waarin niet gezongen wordt, wordt dat echt duidelijk. Daar laat Steve Lukather horen eigenlijk geen vocalist nodig te hebben om de luisteraar te versieren. Zijn gitaarspel weet zowel qua melodie als qua structuur op verfijnde wijze te schitteren. De outro van ‘Welcome To The Club’ onderstreept dat eveneens.

Het mooie van I Found The Sun Again is dat Steve Lukather de muziek op een veelzijdige wijze in weet te richten. ‘I Found The Sun Again’ is een smooth rocktrack die ergens tussen Bruce Springsteen en Pink Floyd hangt, terwijl ‘Serpent Soul’ juist ook het vuurtje subtiel weet op te stoken. ‘The Low Spark Of High Heeled Boys’ weet op een meespelende wijze met de luisteraar te spelen.

Natuurlijk zal Steve Lukather altijd geassocieerd worden en blijven worden als de man van Toto en als begenadigd gitarist. Toch laat I Found The Sun Again ook op een ijzersterke manier horen dat Steve Lukather ook een zeer verfijnd songwriter is. Een juweeltje voor het oor.

Steve Lukather - I Found The Sun Again

TRACKLIST I FOUND THE SUN AGAIN

1. Along For The Ride
2. Serpent Soul
3. The Low Spark Of High Heeled Boys
4. Journey Through
5. Welcome To The Club
6. I Found The Sun Again
7. Run To Me
8. Bridge Of Sighs

STEVE LUKATHER ONLINE

Website
Facebook
Twitter

MASCOT LABEL GROUP

Website

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén