White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Valley Of The Sun – Old Gods

Leestijd: 2 minuten

Kijkend naar de artwork van de plaat geeft Valley Of The Sun het idee mee dat de band de luisteraar mee neemt naar tijden van lang geleden. Tel daarbij op dat het logo van Valley Of The Sun verwijst naar het Sanskriet en de daaruit voortgevloeide talen, en men komt al snel in het oude Azië terecht. Old Gods, de plaat waar het om gaat, komt uit via Fuzzorama Records.

De eerste klanken op de plaat klinken ook mystiek. Dat past bij de titel. De fuzzy gitaar geeft een mooie korte opmaat voor een portie lekkere dessertrock. ‘Old Gods’ bevat een lekker tempo waarmee Valley Of The Sun de lijn van het door Kyuss bekend geworden genre goed doortrekt. In ‘All We Are’ schroeft Valley Of The Sun het tempo een beetje op, waardoor ook de headbangers onder ons gegrepen zullen worden. Hierin lijkt Valley Of The Sun een mooie combinatie tussen Kyuss, Queens Of The Stone Age en Dandy Warhols. Die laatste heeft ook te maken met de manier van zingen.

Op Old Gods, welke in het totaal elf nummers telt, staan drie tracks die qua titel en speelduur opvallen: ‘Gaia Creates’, ‘Shiva Destroys’ en ‘Buddha Transcends’. Alle drie die nummers duren minder dan twee minuten. Zonder woorden tilt Valley Of The Sun de luisteraar naar een spiritueel niveau waar iedereen even tot bezinning kan komen. Overigens duurt ook ‘Firewalker’ minder dan twee minuten. Hier betreft het gewoon een enorme knaller waarin Valley Of The Gods over het door Shiva verpletterde landschap vliegt. Hier heeft de band ook weer iets weg van Monster Magnet.

Wie de bands op Fuzzorama Records in het oog heeft, weet dat Valley Of The Sun een band to watch is. Zij passen met hun muziek perfect binnen het karakter van dat label. Iedereen die iets met fuzz, dessertrock of indrukwekkende platen heeft, kan Old Gods blind aanschaffen. Eén om grijs te draaien.

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén