White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

The Young Gods – Data Mirage Tangram

De Zwitserse formatie The Young Gods is in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden een act die al meer dan dertig jaar actief in het vak is. Deze ervaren muzikanten bruisen nog steeds van de energie. Onlangs kwam dit drietal met de langspeler Data Mirage Tangram, welke is verschenen via Two Gentlemen.

Voordat men gaat denken dat deze rockers standaardliedjes maken, moet gezegd worden dat de tracklist van deze schijf wel enige wenkbrauw zal doen fronzen. De zeven nummers hebben samen een speelduur van ruim meer dan vijftig minuten, wat inhoudt dat een track bij The Young Gods op Data Mirage Tangram gemiddeld meer dan zeven minuten duurt. Dat is ook wel logisch in de wetenschap dat de kortste track, ‘Moon Above’, net iets meer dan zes minuten duurt en de langste, ‘All My Skin Standing’, precies elf minuten en elf secondes. Dit komt vooral omdat deze Zwitsers de luisteraar betoveren. Langzaam slepen zij de luisteraar middels een combinatie van herhalende ritmes en soundscapes de rocker naar een andere dimensie. Dat wordt direct in opener ‘Entre En Matière’ duidelijk.

‘Tear Up The Red Sky’ is een goed voorbeeld van de kracht van The Young Gods: het combineren van hallucinerende passages met rockende explosies. Daarbij zijn flarden van David Bowie te vinden, terwijl ook de rustige kant van ISIS en Nine Inch Nails niet ver weg lijken. Bowie zit hem vooral in de manier van zingen, terwijl de andere juist meer hun sporen in de muziek nalaten.

Data Mirage Tangram is een plaat die van begin tot het eind boeit. De sound van deze Zwitsers is zo ingericht dat de luisteraar geen kans krijgt om af te haken. Wederom een geslaagde release voor The Young Gods.  

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén