White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Vader – Thy Messenger EP

Leestijd: 2 minuten

Om het wachten op de nieuwe plaat wat draaglijker te maken, heeft Vader besloten om een weekje in de maanden januari en februari te gebruiken om een 5-tal nummers te produceren. Het resultaat is Thy Messenger geworden.

Deze 5-track opent met en nieuw nummer genaamd Grand Deceiver; iets meer dan twee minuten pure Vader-furie. Hakkend blastend, thrashend, zoals we dat van de band kennen, inclusief een paar lekkere solo’s. De tweede track is Litany. Dit is de titeltrack van het gelijknamige album uit 2000 en persoonlijk mijn favoriete Vader album. Deze track is opnieuw opgenomen en voorzien van wat kleine aanpassingen, hetgeen er voor heeft gezorgd dat de track nog meer knalt dan het origineel. Chapaux.

Hierna gaat de band verder met Emptiness. Dit nummer wordt gekenmerkt door het hoge thrash-gehalte en klinkt anders dan andere Vader tracks. Waarom de band na drie prima nummers er voor kiest om het 1.18 minuten durende Despair op te nemen, is mij een raadsel. Een saai en nietszeggend nummer dat enkel ter opvulling lijkt te dienen. Gelukkig sluit men af met een prima vertolking van Judas Priest’s Steeler, waardoor de eindbeoordeling van de EP oploopt tot een ‘goed’.

Samengevat heeft Vader met Thy Messenger een prima EP opgenomen die als opmaat gaat dienen voor de nieuwe plaat die ergens in de herfst van 2019 het levenslicht zal gaan zien. Nog even geduld dus.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén