White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Abrahma – In Time For The Last Rays Of Light

Leestijd: 2 minuten

Hoe moet de titel geïnterpreteerd worden? Het kan zijn dat men een donker visioen heeft en dat alles ten einde dreigt te gaan. Anderzijds kan ook gesteld worden dat men snel moet zijn om iets moois te aanschouwen. Hoe de uit Parijs afkomstige band Abrahma dat bedoelt, kan alleen worden uitgelegd naar het luisteren van de plaat. In Time For The Last Rays Of Light komt uit via Deadlight Records en Small Stone Records.

Deze langspeler van Abrahma schotelt de luisteraar acht nummers voor. Opener ‘Lost Forever’, waarvan men direct zou kunnen stellen dat dit bewijs is voor de eerste uitleg van de titel, zorgt dat de luisteraar gelijk gegrepen wordt. Een combinatie van met doom flirtende rock en post-rock zorgt voor een hallucinerend spel waarbij na bijna vijf minuten ook nog ruimte blijkt voor een donkere, zware passage. Dat geeft een verrassende wending aan het meer dan zeven minuten durende openingsepos. De outro van ‘Lost Forever’ is ook weer een bewijsstuk voor de tweede uitleg. Alsof ISIS zich vanuit Parijs in een reïncarnatie laat zien.

Om Abrahma goed te begrijpen, kan ‘Wander In Sedation’ worden geluisterd. Die track, welke ruim over de grens van acht minuten gaat, is donker, is melodieus, is zwaar en is bovenal enorm intens. Daar ligt ook een kracht van Abrahma. Deze Franse band weet de luisteraar te grijpen middels een sound die staat als een huis, waardoor er geen ontkomen aan is. Alleen niet opzetten is een kans om er niet gegrepen door te worden. De invloeden van Paradise Lost blijken goed samen te gaan met het eerder genoemde ISIS en hier en daar ook nog een vleugje Opeth.

Wie Frankrijk nog niet kent als muziekland, zal door In Time For The Last Rays Of Light alleen maar nieuwsgieriger hiernaar zijn geworden. Abrahma schotelt met deze langspeler een mooie voortvloeiing van uiteenlopende invloeden op een intense manier samensmelten. Dat de thematiek en toonaard soms donker aan kan doen, wilt nog niet zeggen dat het ook een donkere plaat is. Integendeel. In Time For The Last Rays Of Light draait om de schoonheid van muziek die aanschouwt kan worden.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén