White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Otargos – Fleshborer Soulflayer

Leestijd: 2 minuten

Als het om brute metalbands uit Frankrijk gaat, kan het zijn dat Otargos al snel op de tong ligt. Sinds het begin van deze eeuw is deze band een begrip in de wereld van de extremere metal uit Frankrijk. Inmiddels heeft men eindelijk de nieuwe plaat af. Via Xenokorp komt Otargos met Fleshborer Soulflayer.

Otargos

De door black en death metal beïnvloede band is in 2001 opgericht. Van die line-up zit alleen Dagoth nog in de band. De zanger en gitarist kan ook nog gekend worden als vocalist van Regarde Les Hommes Tomber. Ondanks dat Otargos voor Fleshborer Soulflayer al zes langspelers uit heeft gebracht, stamt de laatste toch alweer uit 2015. Toen verscheen via Xeno Kaos via Kaotoxin Records. Insiders weten wat de band is tussen dat label en Xenokorp.

Fleshborer Soulflayer

De nieuwe plaat van Otargos telt elf tracks. De eerste en de laatste dienen als intro en outro van de plaat. Die intro, ‘Rise Of The Abonimation’, is tevens ook de enige track die niet van de hand van de band zelf is. De negen tussenliggende nummers gelden als waar het echt om draait. ‘Sentinel’ is met vijf en een halve minuut daarvan de langste.

Muzikaal laat Otargos horen dat men de invloeden uit de black en death metal nog steeds goed weet te vermengen met elkaar. ‘Incursion Of Chaos’ doet denken aan een middenweg tussen Behemoth en God Dethroned, iets wat ook in ‘Blessed By Pestilence’ naar voren komt. Die laatste kent wel een fade-out, welke misschien net iets te snel gaat.

Otargos laat op Fleshborer Soulflayer  duidelijk horen dat het genre zeker niet eentonig hoeft te zijn. ‘Fleshborer Soulflayer’ kent slepende gitaren terwijl de drums veel vuur en snelheid in zich hebben. Dat geeft weer mooi contrast, net als de brug waarin er duidelijk oog is voor echte rust.

Fleshborer Soulflayer laat van begin tot eind horen waarom Otargos de volgende keer de metalhead niet zo lang moet laten wachten. Dit gezelschap heeft een brute, vlammende release waar de liefhebber van het extreme helemaal mee in zijn of haar nopjes zal zijn.

Otargos - Fleshborer Soulflayer

TRACKLIST FLESHBORER SOULFLAYER

1, Rise of the Abomination
2, Incursion of Chaos
3, Xenos
4, Blessed by Pestilence
5, Fleshborer Soulflayer
6, Navigator [all CD versions bonus track]
7, Larva Venom
8, Daemonfire
9, Cyclones of Steel
10, Sentinel
11, Warp
12, Miasmic Armageddon Fog [DigiPak CD exclusive track]
12, Ocularis Terribus [Vinyl & cassette exclusive track]

OTARGOS ONLINE

Facebook
Bandcamp

XENOKORP ONLINE

Facebook
Twitter
Instagram
Bandcamp

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén