White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Pacifist – Greyscale Dreams

Leestijd: < 1 minuut

In India is iedereen een kind van Gandhi, misschien wel een van de grootste pacifisten allertijden. Dan is het ook mooi dat zijn gedachtegang voortleeft. Vanuit Mumbai, een metropool die in een recent verleden nog gebukt ging onder wandaden van mensen die duidelijk geen pacifisten waren, opereert Pacifist. Deze band komt geheel in eigen beheer met de EP Greyscale Dreams.

Het zijn vier nummers en geen van die tracks passeert de grens van de vier minuten. Exemplarisch voor Pacifist. Hun woede en agressie wordt niet geuit met wapens, maar met muziek. Zie Pacifist als het ruige, jonge broertje van At The Drive-in, iets wat in ‘Double Down’ sterk naar voren komt. De stijl zou in dat geval post-hardcore genoemd kunnen worden. Hoe het beestje ook genoemd wordt, het is energiek en het zet aan tot rondstuiteren. Pacifist weet dat goed te doseren. Door een subtiele break met goed geplaatste noten komt de climax in dat nummer alleen maar nog sterker over.

Zoals gezegd staan er op de EP Greyscale Dreams maar vier nummers. Die geven echter wel een mooi en positief beeld van deze energieke, rockende Indiase band. Liefhebbers van onder andere At The Drive-in en Glassjaw zullen deze geweldloze heren zeker een kans moeten geven. Alleen muziek als geweld!

33 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén