White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Paladin – Anamnesis EP

Lang werd er gehoopt op een reünie van Nevermore. Toen in 2017 Warrel Dane, welke de zanger van deze Amerikaanse band was, overleed, werd die hoop teniet gedaan. Om Nevermore toch nog een podium te geven komt de Amerikaanse metalband Paladin op de sterfdag van Dane met de EP Anamnesis, welke via Prosthetic Records uitkomt.

De band, welke eerder dit jaar in Ascension hun eerste langspeler zag verschijnen, eert niet alleen Nevermore, de artwork is ook ontworpen door Travis Smith. Die is bekend van zijn artistieke werk voor zowel Nevermore zelf als Warren Dane in de periode dat hij niet meer in Nevermore zat.

Paladin heeft voor deze EP drie tracks opgenomen. ‘The River Dragon Has Come’ is de opener van de Anamnesis EP. ‘Final Product’ en ‘42417’ zijn de andere twee tracks op deze schijf. Alle drie staan ze voor de grootsheid van Nevermore, die niet bij iedereen even goed bekend is. Paladin laat horen middels strakke eigen versies dat de muziek van de voormalige metalband nog steeds van ongekend niveau is. De cleane, krachtige vocalen en het sterke gitaarwerk zijn elementen die er zo uitspringen, maar ook het ijzersterke ritmewerk is niet van onderschat belang. Juist daardoor kunnen zowel de vocalen en de gitaren schitteren.

Nevermore zal nooit in de zo gewenste line-up terugkomen. Daarom is het goed dat Paladin de muziek van Nevermore op deze wijze weet te eren. De EP Anamnesis neemt de luisteraar mee naar mooie, vervlogen tijden die niet vergeten mogen worden.

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén