White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Pandorea – Bed Of Thorns EP

Leestijd: 2 minuten

Sociale thema’s zijn altijd een mooie voedingsbodem voor muziek, want muziek is een uitgelezen manier om standpunten duidelijk te maken. Dat is iets dat ook geldt voor het Italiaanse Pandorea, welke onlangs de EP Bed Of Thorns heeft uitgebracht. Die release is verschenen via Superbia Music Group.

Pandorea

De vijfkoppige female fronted band is afkomstig uit Modena, een oude universiteitsstad in de Po-vallei. Het gezelschap heeft een duidelijke boodschap ter ondersteuning van de LHTBIA+-gemeenschap. Dat verpakking zij in een jasje waar de alternatieve muziek en rock leidend is.

Bed Of Thorns EP

Nu is er dus de vijf tracks tellende EP Bed Of Thorns, waarop Pandorea zich op een veelzijdige manier presenteert. De band doet dat zowel in het Engels als het Italiaans, wat middels ‘Il Velo Di Maya’, wat een sterke, meeslepende track is, en ‘Sangue Amaro’ een uiterst geschikte taal voor de rock. Wie nog nooit in Italië is geweest – ga je eerst schamen -, weet ook niet dat er veel Italiaanse rockbands zijn die hun eigen taal aanvoeren en goed klinken.

Er zijn momenten op Bed Of Thorns waarop Pandorea de banden met de metal aanhaalt. Dat blijkt onder andere in het drum- en basswerk. Dat geeft een mooie flow en variatie aan het geheel. Op die manier is ‘Play With Thunder’ ook echt een groovende, knallende track geworden.

Bed Of Thorns laat Pandorea zich op een uiterst fijne, brede manier presenteren. De wisselwerking tussen Engels en Italiaans zal dit vijftal zeker geen windeieren gaan leggen.

Pandorea - Bed Of Thorns EP

Tracklist Bed Of Thorns EP

01 Sangue Amaro 3:19
02 The Terrace 3:32
03 Il Velo di Maya 3:32
04 Play with Thunder 2:49
05 Invisible War 3:06

Pandorea online

Facebook
Twitter
Instagram
TikTok

Superbia Music Group online

Facebook
Instagram

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén