White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Phil Vincent – Hypocrite

De Amerikaanse rocker Phil Vincent is iemand die niet van stilzitten houdt. Dat is duidelijk. Als gitarist is hij te vinden in een tal van bands, maar ook solo is hij altijd in de weer. Dat resulteerde erin dat hij eerder dit jaar met zijn eenentwintigste plaat kwam. Via Rock Company zag Phil Vincent Hypocrite verschijnen.

Phil Vincent staat solo voor melodieuze rock, met hier en daar een vleugje hardrock. Daardoor liggen tracks als ‘Broken’, waarmee de schijf opent, en ‘Nobody’s Gonna Miss You’ gelijk lekker in het gehoor. Dat is ook iets wat opgaat voor het wat langere ‘Waste Of Time’. Het tempo ligt daar wat lager, maar dan blijkt Phil Vincent ook met de zanglijnen pakkend te kunnen uitpakken. In dat kader doet hij soms denken aan de jaren ‘80’s rock. ‘What Might Have Been’ past daar dan weer niet bij. Dat is niet de sterkste track op Hypocrite. Dat is jammer.

De liedjes op Hypocrite zijn echter een mooi podium voor het sterkste punt van Phil Vincent. Hij is niet voor niks gitarist. Het eerder al aangehaalde ‘Waste of Time’ is daar een uiterst goed voorbeeld van. De lange solo is een moment van puur genot voor iedereen die iets met aanstekelijk gitaarspel heeft. Phil Vincent blijft in zijn solo wel oog houden voor het liedje in zijn geheel, wat hem dan ook weer siert. Er zijn genoeg gitaristen die alleen maar graag willen laten zien en horen wat zij allemaal wel niet kunnen op die electrische zessnaar.

De langspeler Hypocrite is een schijf waar niet alle twaalf tracks even goed vallen, maar waar wel duidelijk op te horen is dat Phil Vincent niet voor niks al zolang in het wereldje zit. Vooral het gitaarspel zal mensen voor hem winnen.

12 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén