White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Skeletal Remains – The Entombment Of Chaos

De Amerikanen hebben een traditie hoog te houden in het afleveren van snoeiharde death metal bands. De laatste jaren is Skeletal Remains een band die in dat kader flink boven is komen drijven. Inmiddels staat de band onder contract bij Century Media. Via die platenmaatschappij komt Skeletal Remains met The Entombment Of Chaos.

Skeletal Remains

Death metal stroomt in een hoge versnelling door de aderen van deze heren. De invloeden van onder andere Cannibal Corpse zijn duidelijk ter horen in hun bombastisch sound. De zware riffs lenen zich niet alleen op plaat flink om te headbangen, live minimaal ook zo sterk. The Entombment Of Chaos is inmiddels hun vierde langspeler.

Niet voor de tere zieltjes

Er zijn mensen die denken: ‘Oh, dat klinkt positief, dat moet ik eens checken.’ Zij zijn gewaarschuwd. Dit is death metal in de vorm die eigenlijk met hoofdletters gespeld moet worden. ‘Dissectacy’ is een alles vermorzelende death metal diamant die keihard door de ziel heen snijdt. Dit is zo’n track waar men voor zijn plezier het vel van zijn lijf wilt rukken. Pure extase, pure meedogenloosheid.

De vraag zal dan rijzen of alles snoeihard is op The Entombment Of Chaos. Bijna alles. De intro ‘Cosmic Charm’ is slechts wat buitenaards geluid om de luisteraar bewust te maken van iets onheilspellends. ‘Enshrined In Agony’ geldt daarbij als sfeervolle, melodieuze outro van ‘Tombs Of Chaos’.

Als iemand ooit een enorme thundercloud heeft ervaren, dan kan beseft worden hoe dreigend het geheel is. Echter deze thundercloud barst dan vervolgens ook nog in het kwadraat los. Skeletal Remains bewijst met The Entombment Of Chaos waarom de band zo hard gaat. Die lijn zal alleen maar exponentieel stijgen.

Skeletal Remains - The Entombment Of Flesh

Tracklist The Entombment Of Chaos

 1. Cosmic Chasm (Intro)
 2. Illusive Divinity
 3. Congregation Of Flesh
 4. Synthetic Impulse
 5. Tombs Of Chaos
 6. Enshrined In Agony
 7. Dissecstasy
 8. Torturous Ways Of Obliteration
 9. Eternal Hatred
 10. Unfurling The Casket
 11. Stench Of Paradise Burning

Skeletal Remains online

Facebook
Instagram

Century Media online

Website
Webshop

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén