White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Sorcerer – Reverence ep

Eigenlijk zijn alle nummers al online beschikbaar, maar dat is misschien ook wel het karakter van de ep. De ep Reverence van Sorcerer komt namelijk alleen maar als digitale uitgave op de wereld. Dat gebeurt, net als hun laatste langspeler Lamenting Of The Innocent, via Metal Blade.

Sorcerer

De Zweedse meesters van de doom behoeven geen introductie meer. Zij draaien immers al sinds het eind van de jaren ’80 van de vorige eeuw mee in de wereld waar de melodieuze doom heerst. Sinds hun doorstart in 2010 gaat het voor de wind met deze groep. Lamenting Of The Innocent, welke in 2020 uitkwam, bewees dat nog maar eens.

Reverence ep

De nieuwe ep, die voor de echte fans hopelijk ook nog fysiek uit gaat komen, telt vier tracks. Geen van allen zijn van Sorcerer zelf. De band heeft de coronatijd gebruikt om een aantal grootheden te eren. Rainbow, Saxon, Black Sabbath en Ozzy Osbourne komen op die manier dan ook voorbij.

‘Gates Of Babylon’, van Rainbow, laat horen dat het nummer ook perfect op het lijf van Sorcerer geschreven is. Dat geldt ook voor ‘When Death Calls’. Die track komt misschien wel van het vergeten Headless Cross van Black Sabbath. Tony Martin was toen de zanger en alleen Tony Iommi was van de bekende line-up aanwezig. Toch laat Sorcerer hier horen dat het eigenlijk wel een heerlijk nummer is.

‘Crusader’, origineel van Saxon, onderstreept de zangkunsten van Anders Engberg. De stem bevat alles wat een goede metalzanger in deze hoek moet bevatten. Afsluiter ‘Waiting For Darkness’ van Ozzy Osbourne’s Bark At The Moon eert de ‘Prince Of Darkness’ op een heerlijke manier.

Het is duidelijk dat Sorcerer met de ep Reverence vrienden in de metal maakt. Soms vergeten nummers en anderzijds klassieke tracks worden voor sommige metalheads van het stof ontdaan om er nieuw leven in te blazen. Als Sorcerer deze bands zo eert, kunnen die groepen alleen maar content zijn.

Sorcerer - Reverence ep

Tracklist Reverence EP

  1. Gates of Babylon 5:47
  2. When Death Calls 6:44
  3. Crusader 7:01
  4. Waiting for Darkness 5:19

SORECER ONLINE

Website
Facebook

METAL BLADE ONLINE

WEBSITE 
STORE
TWITTER
FACEBOOK

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén