White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Steel Panther – On The Prowl

Leestijd: 2 minuten

Als het niet om seks gaat, gaat het om het vrouwelijk schoonheid en als het daar niet over gaat, moet het wel over muziek gaan. Zou de wereld uit meer bestaan als het aan de heren van Steel Panther lag? Dat is maar de vraag. Feit is wel dat Steel Panther met On The Prowl een nieuwe langspeler heeft.

Steel Panther

Deze hardrockers in hart en nieren gelden niet als stilzitters. Sinds hun oprichting heeft de band, inclusief deze nieuwste plaat, al zes langspelers op de markt gebracht. Tel daarbij de enorme live-reputatie die de band heeft opgebouwd op en men snapt dat zij hun succesformule niet veranderen.

Of, toch misschien wel. Althans, bassist Lexxi Foxx is geen onderdeel meer van Steel Panther. Hij is vervangen door Spyder en dat is dus toch een kleine wijziging in de formule. De vraag is echter of het ook echt van invloed gaat zijn op de sound van de band, want de andere elementen, die bij hen toch dominanter zijn, zijn gebleven.

On The Prowl

De nieuwe plaat van Steel Panther laat er geen gras over groeien. ‘Never Too Late (To Get Some Pussy Tonight)’ en ‘Friends With Benefits’ openen de plaat. Daarmee zet de band gelijk de toon. Dat geldt niet alleen voor de thematiek, maar ook voor de muziek. De boel is weer lekker opzwepend, waarbij Steel Panther bij vlagen ook flink de heavy metal binnen haalt.

Dat het viertal ook een gevoelige kant heeft, wordt duidelijk middels een track als ‘On Your Instagram’. Daar begint de band zelfs alsof er een ballade gaat volgen. Misschien kan het ook wel doorgaan als een semi-ballad, want het refrein is wel stevig. De details doen het hem, want de gitaarloopjes maken het zonder alle thematische poespas heerlijk. Dan blijkt dat Steel Panther toch wel een beetje band is dan dat het soms doet lijken.

Opzwepend, maar verrassen?

Op On The Prowl neemt Steel Panther de luisteraar in ‘1987’ ook nog even mee terug de tijd in. Dat geldt misschien indirect ook wel voor ‘Is My Dick Enough?’. Daarin komt Dweezil Zappa meedoen, en ja, dat is de zoon van grootheid Frank Zappa. Deze samenwerking is dan direct misschien ook wel het meest verrassende van deze plaat, want Steel Panther laat vooral horen dat zij opzwepend bezig zijn. Dat kunstje kent men echter wel van deze heren, wat niet erg is.

On The Prowl laat vooral horen dat Steel Panther met de nieuwe bassist vooral nog heel erg Steel Panther is. Het is duidelijk dat hun muziek en insteek op de gevierde manier door gaat en door zal blijven gaan.

Steel Panther - On The Prowl

Tracklist On The Prowl

1) Never Too Late
2) Friends With Benefits
3) On Your Instagram
4) Put My Money Where Your Mouth Is
5) 1987
6) Teleporter
7) Is My D**k  Enough (feat. Dweezil Zappa)
8) Magical Vagina
9) All That And More
10) One Pump Chump
11) Pornstar
12) Ain’t Dead Yet
13) Sleeping On The Rollaway

STEEL PANTHER ONLINE

Website
Facebook
Twitter
Instagram

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén