White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Suasion – The Infinite

Het kan zijn dat Suasion voor veel mensen een nieuwe naam is, maar grote kans dat daar op korte termijn verandering in komt. Deze Belgen timmeren namelijk genadeloos hard aan de weg. Dat heeft hun dan ook bij Atomic Fire Records gebracht. Via die platenmaatschappij komt The Infinite uit, wat de tweede langspeler van Suasion is.

Suasion

Het verhaal van Suasion begint al in 2013. Ja, deze band bestaat al tien jaar. De groep heeft hun pad wel geleidelijk geëffend, want de band is vooral begonnen met kleine zaken uitbrengen. Pas in 2019 volgde hun eerste langspeler, Stardust. Dat Suasion nog niet zoveel platen uit heeft, heeft ook te maken met hun ervaring on stage. De band heeft namelijk in de tussentijd al vele uithoeken gezien.

The Infinite

Nu is er dan die tweede langspeler. In twaalf nummers neemt Suasion de luisteraar op The Infinite mee op reis langs alle facetten van hun muziek. Suasion staat namelijk voor een moderne vorm van metalcore, maar dan wel een waar de invloeden van andere stijlen rijkelijk aanwezig zijn. Daarbij bedrijft het kwartet ook openlijk de liefde met de elektronica, waardoor het geheel intens modern te noemen is.

Dat Suasion breed denkt, wordt duidelijk onderstreept in het krachtige doch meeslepende ‘Momentum’. In die track, waarin ook een mooie rol voor Steffi Pacson is weggelegd, laat Suasion dat goed horen. Het gezelschap weet hier op een uiterst eigentijdse manier het pakkende van Caliban, Electric Callboy en Enter Shikari. ’Celestial’ en ‘Transformation’ onderstrepen de kracht van die brede sound ook. Op die manier wordt het én danswerk én beukwerk ineen.

Oké wie in clichématige hokjes denkt, zal hier niks mee kunnen, maar voor iedereen die mee gaat met zijn of haar tijd, gebaande paden links wilt laten liggen, zit hier goed. The Infinite geeft de mensheid middels Suasion de kans om met de tijd mee te gaan.  

Suasion - The Infinite

Tracklist The Infinite

 01 Astro   
 02 Murphy’s Law (feat. Florent Salfati)
 03 Infinite 
 04 Explore 
 05 Transformation      
 06 Black or White       
 07 Trapped
 08 Momentum (feat. Steffi Pacson)
 09 Celestial
 10 House of Cards      
 11 Equilibrium    
 12 Naught 

Suasion online

Website
Facebook
Instagram

ATOMIC FIRE RECORDS ONLINE

Website
Facebook
Twitter
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén