White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

…And Oceans – As In Gardens, So In Tombs

Leestijd: 2 minuten

As In Gardens, So In Tombs. Het is een titel waarbij men niet direct kan proeven waar het heen gaat, maar dat het donker zal zijn, is iets dat wel duidelijk is. And Oceans heeft een nieuwe plaat waar die titel dus zo luidt, As In Gardens, So In Tombs. Die plaat verschijnt via Season Of Mist.

…And Oceans

De Finse band is ontstaan in 1995, maar hield het tien jaar later voorgezien. Echter in 2017 keerden zij terug aan het front, en hoe. Het in 2020 verschenen Cosmic World Wonder was een duidelijke kwaliteitsplaat in de symfonische black metal, zoals Mike v.G. destijds schreef. De band brengt de nieuwe plaat in dezelfde line-up als van die tijd.

As In Gardens, So In Tombs

Tegenwoordig gebeurt het zelden meer dat een album maar als een variant op de markt komt. Dat geldt ook voor As In Gardens, So In Tombs, want …And Oceans ziet het album in meerdere uitgaves verschijnen. Waar de standaard versie tien tracks telt, komt de luxere uitgave met twee nummers daar bovenop. Zowel op cd als op vinyl zijn er versies met de twaalf tracks.

De titeltrack, waarmee het album opent, is misschien direct wel een van de opvallendste momenten van deze release. De bridge laat de muziek wel heel erg terugtrekken, wat bij menig luisteraar de wenkbrauwen zal doen fronzen. Echter, de furieuze black metal, die ook in het daarop volgende ‘The Collector And His Construct’ glorieus tentoon wordt gesteld, weet het al snel weer over te nemen. Daarbij laat …And Oceans horen dat het symfonische element ook echt een kracht is in de zee van ijzige furie.

Melodie als troef

Natuurlijk, black metal is strak en bij deze band komt het symfonische element ook sterk om de hoek kijken. Daarbij zijn de vocalen ijzig en dringen ze door tot op het bot. Toch moet niet vergeten worden dat …And Oceans ook nog een andere belangrijke troef heeft. De gitaren weten met hoge regelmaat naast de snerpende ritmes ook pakkende leads in de strijd te gooien. Die melodieën tillen bijvoorbeeld ‘Likt Törnen Genom Kött’ naar een hoger level.

…And Oceans heeft met As In Gardens, So In Tombs een ijzersterk vervolg op Cosmic World Wonder weten te maken. De band weet middels veel verrassende, soms gewaagde elementen de muzikale voorstelling meer dan boeiend te houden. En telkens als de luisteraar denkt lucht te mogen genieten, wordt deze weer vol bij de strot gepakt.

...And Oceans - As In Gardens, So In Tombs

Tracklist As In Gardens, So In Tombs

1. As in Gardens, so in Tombs (4:17)
2. The Collector and His Construct (4:36)
3. Within Fire and Crystal (5:52)
4. Carried on Lead Wings (5:14)
5. Likt Törnen Genom Kött (5:10)
6. Cloud Heads (4:19)
7. Wine into Water (3:57)
8. Inverse Magnification Matrix (4:50)
9. The Earth Canvas (4:11)
10. Ambivalent God (7:44)
Bonus:
11. Samlarens Valv (3:49)
12. Third Eye Catalyst (4:28)

…And Oceans online

Bandcamp
Facebook
Instagram

SEASON OF MIST ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén