White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Oceans Of Slumber – Starlight And Ash

Leestijd: 2 minuten

Juist nu een hypermoderne telescoop zeer gedetailleerde foto’s sterren en het komen en gaan ervan in beeld brengt, komt Oceans Of Slumber met de langspeler Starlight And Ash. Ja, Oceans Of Slumber heeft twee jaar na de naar zichzelf genoemde plaat alweer een langspeler. Net als die plaat verschijnt Starlight And Ash via Century Media.

Oceans of Slumber

Bij de vorige plaat, wat de vierde alweer was van dit gezelschap, gold dat de band flink wat wisselingen in de line-up had ondergaan. Daarom kon dat misschien ook wel gezien worden als een nieuwe start. Voor de constante in de groep is het goed om aan te halen dat deze nieuwe plaat in dezelfde line-up als Oceans Of Slumber tot stand is gekomen.

Starlight And Ash

In een kleine vijftig minuten schotelen Cammie Gilbert en haar kompanen de luisteraar elf tracks voor. Net als op de voorganger is er ook hier ruimte voor een track die niet van hun eigen hand is. Ditmaal wordt er echter geen metalband aangedaan, maar gaat men flink terug de tijd in. ‘House Of The Rising Sun’, bekend geworden door The Animals, maar waarbij de rol van Bob Dylan nooit vergeten mag worden, is een bijzonder moment op deze plaat. Cammie Gilbert laat haar stem op een wijze die doet denken aan Eric Burdon schitteren, terwijl de rol van de viool en cello ook niet onderschat mag worden.

Toch is Oceans Of Slumber veel meer dan een band die het moet hebben van de covers die zij opnemen. Dat bewijst opener ‘The Waters Rising’, terwijl ook ‘Hearts Of Stone’ en ‘The Shipbuilder’s Son’ goede voorbeelden zijn. Oceans Of Slumber durft helemaal in haar schulp te kruipen, zodat vervolgens het bombast een mooi contrast geeft. Men laveert daarbij tussen haast minimalistische progressieve rock en metal. De kapitein wordt gevonden in de stem van Gilbert, want zij bindt het geheel. Misschien wel een van de meest indrukwekkende stemmen van de afgelopen tien jaar. Het vuur dat Pink in haar vocals kan leggen wordt hier naar de stevigere kant van de muziek getrokken. Evanescence zou ook van invloed kunnen zijn.

Starlight And Ash mag dan eigenlijk al wel snel op de voorganger volgen, maar met deze plaat laat Oceans Of Slumber horen dat dit verre van erg is. Het muzikale spectrum waarin deze band zich begeeft, is erg breed, maar dat is ook de kracht.

Oceans Of Slumber - Starlight And Ash

Tracklist Starlight And Ash

 1. The Waters Rising 04:24
 2. Hearts of Stone 03:56
 3. The Lighthouse 03:34
 4. Red Forest Roads 04:08
 5. The Hanging Tree 04:03
 6. Salvation 05:04
 7. Star Altar 05:55
 8. The Spring of ’21 03:20
 9. Just a Day 06:03
 10. House of the Rising Sun (The Animals cover) 04:23
 11. The Shipbuilder’s Son 04:58

OCEANS OF SLUMBER ONLINE

Website
Facebook
Twitter
Instagram

CENTURY MEDIA ONLINE

Website
Webshop

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén