White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Primal Fear – Primal Fear (deluxe re-issue)

Leestijd: 2 minuten

Het was 1997 en Primal Fear bracht in de tijden dat de metal leek af te zakken naar nu-metal en dat soort exponenten hun debuutplaat uit. De Duitse power metal bleek nog steeds levendig met deze, toen, nieuwe band. De muzikanten hadden immers ervaring genoeg. Dat album bestaat vijfentwintig jaar en daarom komt de release opnieuw uit, maar ditmaal via Atomic Fire Records.

Primal Fear

Het waren Matt Sinner, ook bekend van de naar hem genaamde band Sinner, ex-Gamma Ray-zanger Ralf Scheepers, gitarist Tom Naumann, die eveneens in Sinner speelt en drummer Klaus Sperling die met Primal Fear zich in de kijker van de liefhebbers van metal met een meer traditioneel jasje wisten te spelen.

Heruitgave debuutplaat

De debuutplaat kende twaalf tracks. Elf daarvan waren van de hand van deze groep en één was een cover. Middels hun versie van ‘Speedking’ bracht de band ook gelijk een ode aan Deep Purple. De heruitgave telt drie extra tracks. Gezien de eerste twaalf identiek zijn aan het origineel, worden die bonustracks uitgelicht.

De eerste daarvan is ook een cover. Het gaat om ‘Breaker’, welke van origine van Accept is. Gezien dat het een vlammende, misschien iets wat qua mix matte, versie is, geldt dat er een mooie geste wordt gedaan aan die andere iconen uit de Duitse metal. Waar dat een cover vanuit de studio is, geldt dat de andere twee de kracht van deze Duitsers live laat horen. ‘Chainbreaker’ en ‘Running In The Dust’ bewijzen dat.

Tel daarbij op dat de heruitgave ook nog een indrukwekkend boekje van 28 pagina’s herbergt en de fan zal snappen dat men deze geremasterde versie moet hebben. Primal Fear laat de gelijknamige band ook vijfentwintig jaar na het debuut schitteren.  

Primal Fear - Primal Fear re-issue

Tracklist Primal Fear (deluxe re-issue)

01. Primal Fear
02. Chainbreaker
03. Silver & Gold
04. Promised Land
05. Formula One
06. Dollars
07. Nine Lives
08. Tears Of Rage
09. Speedking [DEEP PURPLE Cover]
10. Battalions Of Hate
11. Running In The Dust
12. Thunderdome
Bonustracks:
13. Breaker [ACCEPT Cover]
14. Chainbreaker [live]
15. Running In The Dust [live]

PRIMAL FEAR ONLINE

Website
Facebook
Instagram

ATOMIC FIRE RECORDS ONLINE

Website

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén