White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Armored Saint – Raising Fear (re-issue)

Leestijd: 2 minuten

Het is de derde plaat van Armored Saint en het is tevens de laatste die destijds op het Chrysalis label is uitgekomen. Daarna veranderde er veel voor deze heavy metal band. Raising Fear van Armored Saint is echter nu ook opnieuw beschikbaar gesteld door Metal Blade.

Armored Saint

Waar Delirious Nomad nog in het jaar na de debuutplaat volgde, zat er nu twee jaar tussen. Armored Saint bracht Raising Fear al viertal uit. Het was echter ook de laatste plaat met gitarist Dave Prichard. Bij hem werd leukemie vastgesteld, wat hem daarna niet lang te leven meer gaf.

Raising Fear (re-issue)

Net als de andere heruitgaves via Metal Blade kent ook Raising Fear geen nieuw of ander bonusmateriaal van Armored Saint. Het gaat er puur om dat deze release weer op de markt is en dat dan ook nog eens in vele verschillende formaten. De vinylliefhebbers kunnen hun borst nat maken.

Raising Fear kent dus ook nog steeds ‘Saturday Night Special’ op de tracklist. Deze cover van Lynyrd Skynyrd volgt op de titeltrack. Echter, dat is niet de reden dat deze review voor deze heruitgave geschreven wordt. Die reden zit hem veel meer in een persoonlijke aard rondom Armored Saint.

Hans K.

Enkele jaren lang zat de kern van redactie van White Room Reviews, bestaande uit Mike v.G., Hans K. en de ondergetekende, elke zaterdagochtend samen. Muziek maken en muziek bespreken. Ondanks de staat van dienst was Armored Saint bij de ondergetekende niet bekend. Hans K. had die band zien komen en was al decennia fan. Het was een van de bands waar hij altijd wel heen ging.

Net als Dave Prichard heeft Hans K. de strijd tegen kanker niet kunnen winnen. Toen later een release van Armored Saint op de redactie verscheen, gingen de gedachtes terug naar de immer enthousiaste woorden van hem over deze band. Echter, hij wees altijd op de oude platen waar niet meer aan was te komen.

Na March Of The Saint, Delirious Nomad en Raising Fear nu in de heruitgave onder de aandacht hebben gehad, kan er alleen maar gesteld worden dat Hans gelijk had over Armored Saint. De heavy metal uit de begindagen van hen zal voortleven, net als Hans.

Armored Saint Raising Fear

Tracklist Raising Fear (re-issue)

 1. Raising Fear 3:50
 2. Saturday Night Special 4:24
 3. Out on a Limb 3:34
 4. Isolation 5:54
 5. Chemical Euphoria 4:45
 6. Crisis of Life 4:05
 7. Frozen Will / Legacy 6:00
 8. Human Vulture 5:27
 9. Book of Blood 4:41
 10. Terror 4:45
 11. Underdogs 4:20

ARMORED SAINT ONLINE

Website
Facebook
Instagram
Twitter

METAL BLADE ONLINE

WEBSITE 
STORE
TWITTER
FACEBOOK

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén