White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Primal Fear – I Will be Gone EP

De Duitse metalband Primal Fear kwam in de door corona geteisterde zomer van 2020 met de langspeler Metal Commando. Die plaat liet horen dat Ralf Scheepers en co de schwung er nog steeds goed in hebben. Toch heeft de band een reden om nu al met een nieuwe release te komen. I Will Be Gone is een ep die Primal Fear uitbrengt via Nuclear Blast.

Primal Fear

De band werd gevormd ten tijde dat Ralf Scheepers niet werd benoemd tot vervanger van Rob Halford bij Judas Priest. Samen met Matt Sinner sloeg hij de handen ineen. Ondanks de wisselingen hier en daar en de knipperlichtrelatie met gitarist Tom Naumann vlamt Primal Fear nog steeds. De plaat van afgelopen jaar was al hun dertiende studioplaat.

I Will Be Gone EP

De oplettende fan heeft al lang door waar deze ep om draait. De titeltrack was ook te vinden op Metal Commando. Deze ballade wordt nu echter op een fenomenale wijze opgesierd door metal-diva Tarja Turunen. De ex-frontvrouw van Nightwish zorgt met het spel met Ralf Scheepers voor een mooi duet.

Naast de titeltrack is er ruimte voor vier tracks. ‘Vote Of No Confidence’ is een niet eerder uitgebrachte track. Die song onderstreept dat Primal Fear de krachtige en melodieuze kant van de metal goed weet samen te brengen. Het pompende ‘Leave Me Alone’ is daar ook een voorbeeld van. Dat nummer, en ook het instrumentale, korte ‘Rising Fear’ en ‘Second To None’ stonden ook op de luxere uitgave van Metal Commando. Voor de fans zijn die drie tracks niet helemaal nieuw dus.

De extended play I Will Be Gone is een mooie reden voor Primal Fear om hun samenwerking met Tarja Turunen in het zonnetje te zetten. Misschien was het leuker geweest om nog meer echt nieuw werk te horen, maar vooral de fan zal daar niet om malen.

Primal Fear - I Will Be Gone EP

PRIMAL FEAR ONLINE

Website
Facebook
Instagram

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website
Webshop

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén