White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Skold – Dies Irae

Leestijd: 2 minuten

Ooit had ik een goede vriendin die helemaal week werd van Tim Skold. Dat was in de tijd dat hij bij Marilyn Manson in de band zat. Zowel die vriendin als Tim Skold zijn daarna uit het oog verloren. Die laatst genoemde maakt echter nog steeds muziek. Onder de noemer Skold komt hij via Cleopatra Records met Dies Irae.

Skold

Officieel is zijn achternaam natuurlijk met het trema erop, maar waarschijnlijk heeft hij destijds gedacht dat er al genoeg bands zijn die die metal-umlaut gebruikten en dat het wel catchy was om dat juist niet te doen. Skold staat voor de industriële kant van Tim Skold, die ook als producer flink bezig is geweest.

Dies Irae

Voor wie het gemist heeft: Dies Irae is al de vijfde langspeler van Skold. Deze nieuwe plaat telt tien tracks. Samen zijn die goed voor een kleine veertig minuten aan muziek. Geen track duurt minder dan drie minuten evenals dat er geen een speelduur van vijf of meer minuten telt.

De tracks laten een breed beeld van Skold horen. Toch moet ook worden aangehaald dat de handtekening in de sound constant duidelijk is, waardoor Dies Irae een lekker flow heeft. Op sommige momenten lijken Marilyn Manson en Nine Inch Nails nog de sporen na te laten in zijn sound. ‘Unspoken’ doet daar sterk aan denken. Het meer overstuur klinkende ‘This Is The Way’ zou zomaar een ode kunnen zijn als Sex Pistols op een wijze van de eerder genoemde bands. De agressieve gitaren spelen daar ook een mooie rol.

‘Silicon Dreams’ had zo in het oeuvre van Nine Inch Nails gepast, terwijl opener ‘Dirty Horizon’ nog een zweem Ministry met zich mee lijkt te nemen. De nadruk ligt daar op ‘lijkt’, wat Skold is staat natuurlijk zelf al lang voor de industrial. Genoeg muzikanten hebben hem als voorbeeld. Dat dit niet voor niks is, laat Skold op Dies Irae horen. Een eigenzinnige trip om helemaal in op te gaan.

Skold - Dies Irae

TRACKLIST DIES IRAE

1. Dirty Horizon
2. Unspoken
3. The End Is Near
4. Terrified
5. Love Is A Disease
6. This Is The Way
7. Silicon Dreams
8. As Above So Below
9. Kill Yourself
10. Goodbye

SKOLD ONLINE

Bandcamp
Facebook

CLEOPATRA RECORDS ONLINE

Website
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén