White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Echolot-Destrudo

Leestijd: 2 minuten

De Zwitserse band Echolot heeft sinds het begin van hun bestaan concerten gegeven met grote bands zoals Triptykon, Mars Red Sky en Domkraft. Daarnaast hebben ze met succes drie keer door Europa getoerd en zo hun twee vorige albums I en Volva weten over te brengen. Na die twee jaar van groei heeft Echolot hun derde studio album Destrudo via platenlabels Czar Of Crickets en Sixteentimes Music uitgebracht. Hierin zijn nieuwe technieken en meer muzikale mogelijkheden ontdekt waarin er ook meer gebruik gemaakt is van diversiteit in hun lyrics.

Destrudo is een echt doom metal album dat bestaat uit twee nummers van ongeveer 10 minuten en één van bijna twintig. De eerste track is “Frozen Dead Star” en die begint rustig. De drums laten je verzinken in een duistere wereld. Wanneer de gitaar speelt lijkt het je naar hogere sferen te vervoeren, het brengt een vrolijke klank.

De track “Orbital” loopt mooi over met het vorige nummer “Frozen Dead Star”, geeft kracht aan het album. De harde drums in combinatie met zwevende gitaren zorgen voor een gaaf effect. Het laatste nummer “Wind Up North” is een nummer waarin veel gebeurd. Het wisselt zich af met keiharde drums en gitaren, naar rustige piano en orgels op het einde.

Echolot heeft met Destrudo een bijzonder plaat gemaakt die zeer inspirerend zal inwerken op iedereen die iets heeft met de doom. Een typische plaat waar men rustig voor moet gaan zitten en op zich in moet laten werken. Doom ten top.

Echolot - Destrudo

Tracklist Destrudo

  1. Frozen Dead Star
  2. Orbital
  3. Wind Up North

Echolot online

Bandcamp
YouTube
Facebook
Instagram
Soundcloud

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén