White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Corona? Musicon blijft open; concerten verplaatst

Als bezoekers tien of vijftien euro voor een concertkaartje hebben betaald dan willen ze een avond genieten en daar hoort een drankje bij, anders doet het teveel afbreuk aan het plezier. Bijna alle mensen die we bereikt hebben willen veel liever hun concertbezoek uitstellen naar een volgende keer wanneer de horeca wel open is, en de bands denken daar ook zo over. Wij vinden het belangrijk om naar de wensen van ons publiek en de artiesten te luisteren.”, aldus Daan van der Bruggen, directeur van Musicon, welke dus open blijft.

De oefenruimtes blijven open, dus bands en gezelschappen mogen doorgaan met repeteren. Musicon had al in alle repetitieruimtes schotten geplaatst, voor tussen de muzikanten, en deze week is ook het ventilatiesysteem voor de oefenruimtes en dansruimte vernieuwd. Het is dus zo veilig mogelijk als het kan. Omdat de bar gesloten is mogen mensen die in Musicon repeteren voorlopig hun eigen drinken meenemen, voor zover wij kunnen nagaan is dat nog toegestaan.

In de komende weken zullen nog enkele videoregistraties worden uitgezonden die eerder in Musicon zijn opgenomen, via onze sociale media kanalen. Onder andere concerten van The Preacher Men, ASAP (All Songs And Poetry) en een rap battle met de deelnemers van educatieprogramma Your Stage Urban. Mocht de lockdown veel langer gaan duren dan vier weken, dan wordt overwogen om aanvullend weer concerten te gaan streamen.

Maatregelen

Hieronder de maatregelen op een rijtje:
– De concerten tot 12 november worden verplaatst naar begin 2021. Aangeschafte kaarten blijven geldig, maar bezoekers mogen ook hun geld terugvragen.
– De oefenruimtes en de danszaal blijven open voor repetities van maandag tot en met vrijdag van 17:00 tot 22:00. Huurders mogen hun eigen drinken meenemen (geen alcohol).
– In Musicon is het dragen van een mondkapje voorlopig verplicht, wanneer men zich verplaatst binnen het gebouw.
– Musicon volgt de aanwijzingen van het RIVM.
Pas over twee weken zal er meer bekend zijn over de daaropvolgende periode, dus voor nu: blijf gezond en geloof in de toekomst!

De show van bijvoorbeeld Grindpad die op vrijdag 16 oktober op het programma stond, is verplaatst naar 8 januari. Inderdaad, dan is het al 2021. In 2021 hoopt iedereen met zijn hart bij de muziek dat Musicon weer meer open mag zijn dan het door tamelijk door corona verpeste 2021. Give support!

Musicon

MUSICON ONLINE

Website
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén