White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Deathwhite – Grave Image

Leestijd: 2 minuten

De uit de Verenigde Staten afkomstige band Deathwhite kent maar twee leden. Een drummer en een gitarist die ook de vocalen voor zijn rekening neemt. Nadat For A Black Tomorrow in eigen beheer is uitgebracht, komt dit duo nu via Season Of Mist met hun tweede langspeler: Grave Image.

Deathwhite laat in de tien nummers op Grave Image horen dat ze invloeden uit de doom en gothic halen. Opener ‘Funeral Ground’ klinkt dan ook alsof Moonspell samen met Opeth in de studio is gedoken en samen op het tempo van de doom hun muziek hebben voortgezet. ‘In Eclipse’ wordt echter op een flink hoger tempo gespeeld, waardoor het doomjuk een beetje wordt achtergelaten. Natuurlijk zijn hier ook nog hints naar dit genre te bemerken, maar valt de term dark metal veel beter op zijn plaats hier.

Er zijn duo’s die niet krachtig over weten te komen. Dat geldt niet voor Deathwhite. De plaat klinkt alsof er een hele band aan de slag is gegaan in de studio. Waarschijnlijk staan deze leden voor meer dan wat ze eigenlijk doen, want de baslijnen zijn toch ook overduidelijk te horen. Dat is een meerwaarde voor de sound. Deathwhite klinkt namelijk vol en goed uitgebalanceerd. ‘Further From Salvation’ is daar ook een goed voorbeeld van. In het begin lijkt voor de drummer van het stel Fear Factory zelfs nog van invloed.

Deathwhite heeft haar zaken goed voor elkaar. De sound van de plaat staat als een huis en muzikaal weten deze Amerikanen van het begin tot het eind te boeien en de luisteraar regelmatig op het verkeerde spoor te zetten, zodat Grave Image geen voorspelbare plaat wordt.

6 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén