White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Abbath, Vltimas, 1349, Nuclear @Trix Antwerpen (BE)

Leestijd: 3 minuten

Zondagavond. Niet de meest ideale avond om naar Antwerpen af te reizen. De reden moest dan ook wel goed zijn om dat wel te doen. Die reden werd gevormd door Abbath. Het voormalige icoon van Immortal stond met zijn nieuwe band in de Antwerpse zaal. Als klap op de vuurpijl kreeg men ook Vltimas, 1349 en Nuclear erbij. Daarom reisde White Room Reviews op zondagavond naar Antwerpen.

De avond werd geopend door Nuclear. Door het vroege tijdstip van deze band, kon deze niet worden aanschouwd. Het doel om 1349 in zijn geheel te kunnen bewonderen, werd ook niet gehaald. Doordat de show nagenoeg uitverkocht was, was het om de Trix lastig zoeken naar een geschikte plaats voor de auto. 1349 was al even bezig toen dan eindelijk de zaal betreden werd. Die was op dat moment al erg goed gevuld, tevens de reden waarom er geen foto’s zijn gemaakt bij deze band.

‘Striding The Chasm’ was net ingezet. Ook al was Abbath de hoofdmoot van deze tournee, 1349 had ook veel aanhangers in het publiek. Vele Belgen gingen op in de muziek, zonder echt helemaal los te gaan. Headbangers waren er genoeg. The Infernal Pathway, de plaat die afgelopen verschenen is, was sterk vertegenwoordigd in de set. De Engelse versie van ‘Dødskamp’ was daar ook afkomstig van. Uiterst strak werd deze de zaal in geslingerd. Drumliefhebbers waren helemaal in hun nopjes met deze show van Frost en co.

Daarna was het de beurt aan – om met de woorden van een bezoeker aldaar te spreken – een samengeraapt zooitje. Dat samengeraapte zooitje heette Vltimas en heeft vorig jaar één plaat uitgebracht. Something Wicked Marches In, welke afgelopen jaar is uitgekomen via Season Of Mist, vormde dan ook de basis voor deze show. Die plaat werd van begin tot eind chronologisch gespeeld. Ex-Morbid Angel Dave Vincent voerde de band aan. Hoe hij dit deed, viel louter te becomplimenteren. Zijn vocalen waren passend voor de muziek, omdat deze even veelzijdig was ingericht als zijn stem. Doordat Vltimas meer invloed uit de death metal lijkt te halen, was het tevens in het gehele programma van de avond een mooie zet. De afwisseling was welkom.

Toen het de beurt aan Abbath was, gaf de klok iets over half tien aan. Abbath heeft afgelopen jaar Outstrider uitgebracht. Die plaat zorgde ervoor dat Abbath zich weer echt in de kijker heeft gespeeld. Outstrider was dan ook de reden van deze tournee. Het viertal liet vanaf het eerste moment horen dat ze qua geluid de zaken goed voor elkaar hadden. De set startte met een blok nieuwe nummers. Dat Immortal ook nog in de set was opgenomen, deed veel black metal fanaten van het eerste uur erg goed. Los daarvan speelde Abbath een sterke show. Deze samenstelling, want Abbath heeft nog wel wat gewisseld in de afgelopen jaren, gaven de voormalige Immortal-ster weer vleugels. De black metal was de beloning voor de flinke autorit.

De drie bands in de Trix, onder aanvoering van Abbath, lieten horen dat de obscure metal nog steeds het vuur bij de mensen losmaakt. De opgekomen menigte leek erg content te zijn met dit brede scala aan bands. Koning Abbath lijkt echt weer op de weg terug.

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén