White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

1349 – Dødskamp

Leestijd: 2 minuten

Nee geen nieuwe cd van 1349, maar een single. Op deze singel vinden we twee nummers, te weten Dødskamp en Atomic Chapel. Dit laatste nummer betreft een live-versie van de track die op het in 2010 verschenen album Demonoir te horen was. Om eerlijk te zijn vraag ik me af waarom de band dit nummer, of beter gezegd deze versie op de B-kant heeft geplaatst? Het geluid is zeker acceptabel, maar het geheel komt bij vlagen nogal rommelig over. Dat maakt dat je beter naar het origineel van het nummer kunt gaan luisteren.

Dødskamp is een nummer dat twee verhalen kent. Innovation Norway, Visit Norway en het Munch museum hebben vier Noorse artiesten gevraagd om een muzikale interpretatie van een schilderij van Munch te maken. 1349 Was een van de bands die werd uitgekozen. De band besloot om het schilderij Dødskamp te ‘vermuzikaliseren’. Het resultaat? Een rock’n roll-achtig nummer dat tekstueel gezien het schilderij wel weet te verbeelden, maar muzikaal gezien mij niet wist te overtuigen. Het nummer mist de kracht en inspiratie om de luisteraar mee te nemen in de ‘doodstrijd’ die het schilderij uitdrukt.

Het andere verhaal is, dat dit nummer de opmaat is voor het nieuwe album dat later dit jaar moet verschijnen.

Ik hoop dan van ganser harte dat dit nieuwe album van deze Noorse Blackmetalmachine aanzienlijk betere en vooral overtuigendere nummers gaat hebben.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén